na putu za euro 2024

EURO 2024 i ljeto su pred vratima, donosimo 5 stvari koje morati napraviti prije nego odete na put

12.06.2024 u 09:25

Bionic
Reading

Sezona putovanja je pred nama: bliži se Europsko prvenstvo u nogometu koje će mnogima biti odličan razlog da 'skoknu' do Njemačke, a nakon toga slijedi ono čemu se mnogi vesele i željno iščekuju još od prošle godine – ljetni godišnji odmor. No, kako bi putovanje prošlo što bezbrižnije, a vi se kući vratili s lijepim uspomenama važna je dobra priprema

Putovanja su tako uzbudljiva i prekrasna, ali istovremeno mogu biti vrlo stresna ako nemate sve što vam je potrebno - ili imate više od onoga što vam treba. Bez obzira idete li na solo avanturu ili na obiteljski odmor, pažljivo planiranje uvelike doprinosi putovanju bez stresa. Prava priprema pomaže u izbjegavanju potencijalnih katastrofa, štedi vrijeme, novac i - jako puno živaca.

Donosimo 5 stvari koje morati napraviti prije nego odete na put

Provjera dokumenata i mudro pakiranje

Prije putovanja od ključne je važnosti provjeriti sve potrebne dokumente i pažljivo ih spakirati. Provjerite putovnicu, ona je najvažnija putna isprava i važno je osigurati da vrijedi najmanje šest mjeseci nakon datuma putovanja. Također, ako vam je potrebna viza za ulazak u zemlju, provjerite imate li potrebne dokumente i je li vaša viza ažurirana. No, ne zaboravite i provjeriti osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu. Odličan savjet je i da, u slučaju gubitka ili krađe, u mobitel ili tablet spremite elektroničke kopije svih tih dokumenata. A bankovne kartice osigurajte tako da ih spremite na različita mjesta u prtljazi.

Što se tiče samog pakiranja, olakšajte si sastavljanjem popisa za pakiranje i nemojte pretjerati – ponesite samo ono što ćete doista i koristiti. Izrada popisa pomoći će vam da ostanete organizirani i da ne zaboravite bitne stvari. Započnite sa sastavljanjem popisa svega što mislite da će vam trebati, a zatim se vratite i pročistite ga kako biste eliminirali nepotrebne stavke.

Evo nekoliko savjeta koji će vam dobro doći:

  • Provjerite vremensku prognozu: Poznavanje vremenskih uvjeta na vašem odredištu pomoći će vam da spakirate odgovarajuću odjeću i opremu.
  • Spakirajte raznovrsnu i slojevitu odjeću: Odaberite odjeću koja se može lako kombinirati i koja se može slojevito nositi ovisno o prilici.
  • Razmotrite svoje aktivnosti: razmislite o aktivnostima koje ćete raditi i spakirajte se u skladu s tim. Na primjer, ako planirate izležavanje na plaži, spremite badić i kremu za sunčanje, a ako je pred vama citybreak, udoban par tenisica i ruksak bit će vam zlata vrijedni.

Osigurajte svoj dom

Osiguranje doma ključan je korak kako biste osigurali bezbrižnost tijekom putovanja. Prije odlaska provjerite je li vaš dom siguran - zaključajte sve prozore i vrata, isključite i izvucite utikače iz struje kako biste izbjegli opasnost od požara i uštedjeli energiju, zatvorite vodu.

Ipak, katastrofe i nepoželjne događaje nemoguće je planirati i izbjeći, ali ono što možemo učiniti je zaštiti se na vrijeme. U slučaju nepredvidivih i iznenadnih okolnosti kao što su opasnosti od požara, vremenskih neprilika, izlijevanja vode i drugih, osiguranje privatne imovine je najsigurnija opcija.

Ugovaranjem police 'Siguran dom' koji u ponudi ima Groupama osiguranje, osigurava se financijsku zaštita u slučaju osiguranih šteta na nekretnini i/ili na stvarima kućanstva, a prema individualnoj potrebi moguće je ugovoriti i odabrati paket osigurateljnih pokrića: Osnovni, Standard ili Max.

Dok ste na putovanju također je korisno članovima obitelji, susjedu od povjerenja ili prijateljima dati ključ kuće da budu pri ruci ako se slučajno nešto dogodi. No, ako to nezgode i dođe, ono što će vam doista biti potrebno je stručna pomoć. Srećom, uz osiguranje 'Siguran dom', moguće je ugovoriti i dodatnu uslugu Pomoć u kući koja korisnicima omogućuje organizaciju pomoći u hitnim slučajevima te obavljanje popravaka i otklanjanje kvara koji je nastao u stanu ili kući.

Uz uslugu Pomoć u kući majstori vještih ruku - od vodoinstalatera, električara, bravara, stolara do staklara - dostupni su pozivom na besplatan broj, kada je hitno, 24 h na dan / 365 dana u godini. A razdoblju od 10.06. do 31.07. 2024. traje akcija koja omogućuje uz sklapanje police 'Siguran dom' ugovaranje usluge Pomoć u kući po cijeni od 1 EUR u prvoj godini trajanja osiguranja.

Ne krećite na put bez putnog osiguranja

Pripremiti se za najgore i nadati se najboljem uvijek je mudar pristup na putovanju. Dobro putno osiguranje najvažniji je suputnik na putovanjima. Nije važno putujete li na dva dana ili dva mjeseca, dovoljan je trenutak da se nezgoda dogodi, a kada se to k tome dogodi na nepoznatom terenu, neminovno se javlja osjećaj straha i neizvjesnosti. Naime, troškova liječenja u nekim zemljama mogu biti ogromni. Uz to, s putovanjima dolaze i ostali rizici, poput gubitka prtljage i otkazivanja putovanja.

Groupamin paket putnog zdravstvenog osiguranja Go Travel omogućuje da manje brinete i više uživate, a uključuje zdravstveno osiguranje za troškove hitnog ambulantnog, bolničkog, stomatološkog liječenja i troškova prijevoza do zdravstvene ustanove za hitne slučajeve, troškova operacije te troškova repatrijacije osiguranika. A da biste ste na put krenuli doista bezbrižno tu su i dopunska pokrića, od osiguranja otkaza putovanja, osiguranja prtljage do osiguranja od odgovornosti i posljedica nesretnog slučaja.

Osigurajte se na cesti

Onaj osjećaj kada sjednemo u automobil i otisnemo se u avanturu, nemjerljiv je. No, činjenica je da, bez obzira koliko ste dobar vozač, ne možete znati što vas čeka iza idućeg zavoja. Prije putovanja automobilom mudar je potez pripremiti i svog limenom ljubimca - promijenite ulje u vozilu i za svaki slučaj odvedite ga na pregled dok automehaničara. Dovršite sve potrebne popravke kako biste bili sigurni da je vaše vozilo u vrhunskom stanju za putovanje.

Ipak, koliko god dobro planirani, činjenica je da su putovanja nepredvidljiva. Krivi potez u prometu može u tren oka uništiti sve što se planirali i može drugima uzrokovati štetu, koju treba odgovorno i podmiriti. Zato je važno ugovoriti najbolju ponudu obveznog automobilskog osiguranja. Polica osiguranja od automobilske odgovornosti dužnost je svakog vlasnika motornog vozila.

A svaki iskusni vozač s pravom strahuje od horor scenarija na putovanju: automobila koji se pokvario, u najnezgodnijem trenutku i na najnezgodnijem mjestu. Ono što slijedi je gotovo nemoguća misija spašavanja automobila, a uz pratnju obaveznog mini bankrota

Oni kojima se to već dogodilo, jako dobro znaju da ne žele ponoviti taj scenarij, a oni koji nisu, s razlogom to žele zaobići i stoga ugovaraju Groupama Asistenciju koja se ugovora kao dodatak obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti. Groupama Asistencija brine za vas i vaše suputnike u raznim situacijama poput kvara, nezgode ili nekog drugog problema, a predstavlja idealan odabir za sve koji putuju u zemlju ili inozemstvo. U slučaju prometne nesreće ili drugih problema s osobnim vozilom, pomoć na cesti moguće je zatražiti kontaktiranjem servisnog centra koji radi 24 sata dnevno

Skinite potrebne aplikacije i oprezno s društvenim mrežama

U današnje vrijeme preuzimanje potrebnih aplikacija je obavezno prije kretanja na putovanje. Postoje bezbrojne aplikacije za putovanja koje vaše putovanje mogu učiniti ugodnijim i praktičnijim. Evo nekih aplikacija koje biste trebali razmotriti:

  • Google karte: Ova aplikacija pruža upute, ažuriranja prometa u stvarnom vremenu i informacije o lokalnim tvrtkama.
  • XE valuta: ova aplikacija prikazuje tečajeve uživo i omogućuje pretvaranje valuta.
  • Duolingo: Ova vam aplikacija može pomoći da naučite osnove stranog jezika prije putovanja.
  • TripAdvisor: Ava aplikacija daje recenzije i preporuke za hotele, restorane i atrakcije.
  • Airbnb: Ova vam aplikacija omogućuje rezerviranje smještaja u cijelom svijetu.
  • Uber ili Lyft: ove vam aplikacije omogućuju da jednostavno zatražite i platite prijevoz.

Također, dijeljenje lijepih trenutaka na društvenim mrežama može biti primamljivo prije nego li pritisnete 'objavi', razmislite još jednom. Objavljivanje na društvenim mrežama također može predstavljati opasnu prijetnju vama, vašoj obitelji i vašim voljenima. Jedna od najvećih pogrešaka koju mnogi ljudi čine je objavljivanje na društvenim mrežama dok su na odmoru. Ako pogrešna osoba vidi objavu, to bi moglo stvoriti savršenu priliku za pljačku vašeg doma, a to sigurno želite izbjeći. Na odmoru uživajte, a lijepim fotografijama se pohvalite kada dođete kući.

I zadnje, ali ne manje važno: Opustite se i uživajte!

Na kraju, bitno je da se ne zaboravite opustiti i uživati. Obavili ste sve pripreme, dobro isplanirali i sada je vrijeme da duboko udahnite i bezbrižno se prepustite avanturi. Ne zaboravite uživati ​​u novim prizorima i zvukovima, isprobati novu hranu i upoznati nove ljude. Putovanje može biti nevjerojatno iskustvo koje će vam promijeniti život.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Groupama osiguranjem.