ZIMSKI TURIZAM

Englezi oduševljeni: Zagreb nudi pravi doživljaj adventa

02.12.2015 u 12:30

Bionic
Reading

Britanski Express preporučuje Zagreb kao turističko odredište i navodi što se sve u glavnom gradu Hrvatske po zimi može raditi

Tako Express preporučuje Zagreb kao trendi zimsko odredište zbog nezaboravnih tržnica, raznih događaja poput sajma antikviteta te prekrasnog božićnog ugođaja. Šetnja među štandovima s prigodnom hranom i raznim suvenirima u strogom centru na popisu je ideja kako provesti vikend u Zagrebu.

Tijekom prosinca, Zagreb uvijek ima puno glazbenih događaja na otvorenom i božićni zvukovi će turista pratiti kamo god se zaputio, no neke od preporuka su svakako HNK, Katedrala, Zrinjevac, Trg bana Josipa Jelačića, Cvjetni plac, Dolac i klizalište na Trgu kralja Tomislava.


Zagrebačka hrana također se posebno hvali – od slanog do slatkog. Sarma, kobasice, štrukle i mnogo drugih jela nesumnjivo će zadovoljiti svakog turista.

U sklopu blagdanskog doživljaja, turisti bi se svakako prije ili kasnije trebali naći pred katedralom Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava gdje će moći vidjeti izvedbu božićnih jaslica.

Ukratko, britanski Express od sveg srca preporučuje Zagreb kao odredište u zimskim mjesecima.