ASTRO PROFILIRANJE

Oni su empatični, osjećajni i ranjivi, a zdravlje im često ovisi o psihičkom stanju

02.03.2024 u 08:19

Bionic
Reading

Ribe su vodeni znak povezan s dvanaestom kućom horoskopa. Ova kuća označava duboke emocije, podsvijest, tajne i velike preobrazbe. Njihov su simbol dvije ribe jedna uz drugu te okrenute u suprotnim smjerovima, što predstavlja krug života, smrti i ponovnog rađanja

Budući da su posljednji znak zodijaka, upijaju energiju i lekcije svih ostalih znakova, što može biti teret i dar, ovisno o tome kako ga iskoriste. U tradicionalnoj astrologiji pripisan im je Jupiter, a moderna astrologija smatra da je njihov vladar Neptun.

Odlikuju se upečatljivom maštom, kreativnosti, zanesenosti i razvijenom intuicijom. Ribe imaju dva planetarna vladara. Prepoznat ćete ih po okruglom licu, punim usnama, malom nosu i - pogledu. Njihove sanjive oči obično gledaju u daljinu, a zapravo u dubinu svojih misli. Žene su iznimno senzualne i ženstvene. Imaju gustu, mekanu kosu, uža ramena i šire bokove, a muškarci su šarmeri često mekšeg srca.

Pogledaj detaljni horoskop

Ovaj znak upravlja stopalima, mišićima i ligamentima, a njegovi pripadnici skloni su poremećajima metabolizma i cirkulacije te ozljedama i deformacijama stopala. Obožavaju vodu i more pa je plivanje idealan sport za njih. Obično su odlični plivači, a vole i roniti i istraživati podvodni svijet.

Neće pogriješiti ako se okušaju u jedrenju ili skijanju na vodi, no obično izbjegavaju ekstremne aktivnosti jer su strašljive prirode. Odgovaraju im joga ili pilates, što će im donijeti sklad duha i tijela, a često im je velika strast plesanje. Ribe su izrazito muzikalne pa su im ples, zumba ili aerobik odlična prilika da spoje ljubav prema glazbi s vježbanjem.

  • +2
Rihanna je rođena 20. veljače 1988. u znaku Ribe Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Empatične su, osjećajne i ranjive pa im zdravlje često ovisi o psihičkom stanju. Sklone su psihosomatskim tegobama, ovisnostima i poremećajima sna. Mogu patiti od fobija, anksioznosti, depresije i psihoza. Kada su nesretne, često traže bijeg u alkoholu, hrani ili opijatima. Za njih je bitno da nauče tehnike suočavanja s problemima umjesto da ih guraju pod tepih. Opustit će ih prirodni čajevi, meditacija i vježbe disanja.