I BENZINAC U PRIPREMI?

Električni Audi e-tron u serijskoj proizvodnji kao R4

16.10.2009 u 12:13

Bionic
Reading

Audijev električni superautomobilski koncept e-tron digao je prilično veliku prašinu na minulom salonu u Frankfurtu. Nakon što je Audijev direktor u SAD-u Johan de Nysschen potvrdio da će automobil biti proizveden, britanski Autoexpress dočepao se i prvih informacija o serijskom modelu

Ako je za vjerovati napisima Autoexpressa, e-tron ipak neće dijeliti platformu s R8-icom već onu iduće generacije Porsche Boxstera i Caymana. Britanci također tvrde da će se automobil uz električni pogon nuditi i u standardnoj benzinskoj izvedbi.

'Mini R8', kako ga Britanci nazivaju, koristit će istu litij-ionsku bateriju tešku 470 kilograma,  smještenu centralno, a 300 KS i 4.500 Nm okretnog momenta prenosit će se integralno na sva četiri kotača. Automobil bi do stotke trebao sprintati za 4,8 sekundi te postizati maksimalnu brzinu od 225 kilometara na sat.

Kao i kod R8, sustav Quattro većinu okretnog momenta prenosit će na stražnje kotače, što bi  automobilu teškom 1.500 kilograma trebalo osigurati sportske vozne karakteristike. S jednim punjenjem, električni R4 navodno bi trebao prevaljivati oko 250 kilometara.