U HNK

Elegantni Nataša i Joško na premijeri 'Zagorke'

28.01.2011 u 21:52

Bionic
Reading

Premijeru predstave 'Zagorka' u zagrebačkom HNK, autorski projekt Ivice Boban posvećen prvoj hrvatskoj profesionalnoj novinarki i jednoj od najznačajnijih domaćih spisateljica Mariji Jurić Zagorki, nisu propustili ni glumica Nataša Janjić i njezin dečko Joško Lokas

Kao i uvijek pomno dotjerana, Nataša Janjić plijenila je pozornost u crnoj uskoj haljini zanimljiva kroja s trendovskim dodatkom sivih čarapa životinjskog printa. Svoju crvenu kosu podignula je u jednostavnu punđu. Voditelj 'Upitnika' također je bio elegantan u sivom odijelu.

Osim njih na premijeri predstave su viđeni i Mirna Medaković, Sanja Vejnović, Rene Bitorajac sa suprugom, Ibrica Jusić, Saša Broz, Boris Miholjević, Ana Lederer, Jura Gašparac, Vinko Grubišić i mnogi drugi.

Drama 'Zagorka', autorice i redateljice Ivice Boban, prikazuje najteže trenutke, ali i najveće uspjehe iz života Marije Jurić Zagorke, koja po svojem cjelokupnom radu i opusu nije samo nagovijestila moderno doba, nego je i aktivno sudjelovala u njegovu stvaranju.

U ovom velikom kazališnom projektu sa 70-ak likova dramaturginja je Sanja Ivić, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinija Doris Kristić, a autori scenske glazbe su Frano Đurović, Tomislav Ribičić i Siniša Reljić.

Ulogu Zagorke, koja se u predstavi zove Mirjana Grgić po glavnoj junakinji knjige 'Kamen na cesti', tumači Darija Lorenzi-Flatz, a u ostalim ulogama su Lana Barić, Bojan Navojec, Jasna Bilušić, Zvonimir Zoričić, Siniša Popović, Joško Ševo, Zijad Gračić, Tomislav Stojković, Nikša Kušelj i drugi.

Dramaturginja je Sanja Ivić, scenografkinja Dinka Jeričević, a kostimografkinja Doris Kristić