U JAKOJ KONKURENCIJI

Ekipa iz Dubrovnika odnijela pobjedu na Zagreb Burger Festivalu

20.09.2021 u 11:11

Bionic
Reading

Sinoć je, nakon deset mirisnih dana, zatvoren Zagreb Burger Festival. Po prvi puta se održao na novoj lokaciji, Trgu dr. Franje Tuđmana, koja je odmah osvojila posjetitelje. Velika travnata površina poslužila je kao piknik zona svima onima koji su stigli s djecom, a mnogi su uživali u burgerima uz odličnu glazbenu podlogu

Već šesto izdanje događanja pokazalo je da Zagrepčani, no i posjetitelji iz cijele Hrvatske, doista vole gurmanske burgere. Devet ugostitelja dalo je sve od sebe i predstavili su nove okuse, pojačane jalapeno papričicama, neki su eksperimentirali s tortiljama, maslacem od kikirikija, dubrovačkim poverunima, mesom kobasica, no svi su imali nešto zajedničko - sočnost i sjajan okus, zbog čega su brojni posjetitelji i više puta navraćali na Festival.

U jakoj konkurenciji iz Zagreba, Varaždina, Dubrovnika i Šibenika pobjedu je odnio burger bar Guloso iz Dubrovnika, koji je sudjelovao prvi put na Festivalu, a nagradu im je dodijelio Dražen Lučanin, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Črnomerec.

Bivši dubrovački vaterpolist sa svojim timom pokazao je veliku posvećenost i trud. Istaknuli su se svojim burgerima Gosparom i Huncutom, spravljenim od lokalnih tradicionalnih namirnica. Drugo mjesto pripalo je varaždinskom mobilnom brandu Reshetka International, koji je već po četvrti put osvojio priznanje na Zagreb Burger Festivalu. Upravo je taj kontinuitet potvrda iznimne kvalitete mesa na čemu inzistiraju u svojim burgerima. Njima je nagradu uručio Mirjan Saračević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora 'Ban Keglević'.

Zagrebački The Burger Bar svojom je kreativnom izvedbom osvojio treće mjesto, a njihov je burger bio među najfotogeničnijima.

Proglašen je i najbolji debitant festivala, BBQ Hot Yard, kojega su vodili Davor Šušković, sjajan food bloger i grill majstor u suradnji s Goranom Vrabecom iz Volim ljuto. Osim standardne ponude istaknuli su se i dodatnim limited edition burgerima s kombinacijama hobotnica, kozica i raznih drugih specijaliteta.