OBAVEZNO VIDJETI

Dubrovnik je na ljestvici naj europskih gradova

02.05.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Dubrovnik se našao na još jednoj prestižnoj ljestvici. Ovoga puta poznati Lonely Planet preporučuje ga kao jedan od naj europskih gradova koji trebaju posjetiti svi oni koji prvi puta dolaze u Europu

Lonely Planet preporučio je svojim čitateljima top ljestvicu 10 europskih gradova koje svakako trebaju posjetiti u svoja tri tjedna odmora. Među odabranim gradovima nalazi se i jedan hrvatski, a riječ je o Dubrovniku.


'Do Dubrovnika ćete morati avionom, a kad stignete, moći ćete uživati u prekrasnim dubrovačkim ulicama i crvenim krovovima kuća. Prošećite gradskim zidinama s kojih se pruža prekrasna pogledan na more i grad. Istražite stari dio grada i sjednite u neki od kafića koji se prostiru duž morske obale', objašnjava Lonely Planet svoje razloge za posjet Dubrovniku.

Uz Dubrovnik, preporučuje se još devet gradova. 'Tower of London, Tate Modern, Big Ben, West End Theater i Buckinghamska palača ono su što svakako trebate posjetiti u Londonu ako imate dva dana vremena', navodi Lonely Planet. Dodaju da se u Londonu može vidjeti još puno toga, ali za to treba više vremena.

Lonely Planet preporučuje i Paris u kojemu se za kratko vrijeme mogu pregledati poznata mjesta poput Louvrea ili Versaillesa, a francuska prijestolnica, kako kažu, obiluje i sjajnim restoranima. Na popisu 10 europskih gradova koje treba posjetiti nalazi se i živopisna Barcelona s mnoštvom znamenitosti, vječni grad Rim te povijesni Beč, ali i Budimpešta.

Onima koji žele upoznati europski duh preporučuju se i Berlin te Atena sa svojim brojnim antičkim spomenicima. Na popisu europskih gradova nalazi se i turski Istanbul u kojemu se 'spajaju istočna i zapadna kultura.