PERWOLL FASHION.HR, 3. DAN

Došlo je vrijeme da se i naši muškarci dotjeraju

19.10.2013 u 01:22

  • +20

Perwoll Fashion.hr: eNVy room, Ivica Skoko i Boris Banović

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Bionic
Reading

Treću večer Perwoll Fashion.hr-a obilježila su domaća dizajnerska imena, Ana Maria Ricov, Aleksandar Žarevac i Morana Krklec, a s najviše nestrpljenja očekivala se prva kolekcija poznatog modnog kritičara Borisa Banovića te uvijek čarobna revija eNVy rooma

Ana Maria Ricov, modna dizajnerica poznata po vrhunskim krojevima i istančanoj modnoj estetici, na Perwoll Fashion.hr-u predstavila je još jednu itekako zanimljivu kolekciju. Pistom su se nizale avangardne kreacije asimetričnih krojeva ukrašene detaljima poput istaknutih zatvarača i umetnutog prozirnog materijala. Naizgled stroga forma kreacija djelovala je meko i fluidno zahvaljujući višeslojnosti te krojevima izvučenih i asimetričnih rubova ostavljenih da slobodno padaju. Kao stvorena za one koji ne traže klasičan seksi look, ali žele biti primijećeni, kolekcijom prevladavaju transparentne tkanine koje u kombinaciji s gustima i neprozirnima stvaraju efekt dinamičnosti, a kretanjem mijenjaju oblik i volumen. Posebno zanimljive kreacije čine haljine u potpunosti načinjene od nabranog faldastog materijala. Kolekcijom prevladavaju jednostavne boje, nezaobilazna crna, prljavo bijela, krem te tonovi sive.

Mladi dizajner Aleksandar Žarevac pokazao se u potpuno novom svjetlu, pa su se tako na pisti nizale kreacije profinjenog grunge rock stila. Osim ženske kolekcije, Žarevac je prvi put predstavio mušku kolekciju, namijenjenu onima koji se ne boje eksperimentirati s modom, pa se u njoj našlo i vatrenocrveno odijelo. Ženska kolekcija svakako je privukla više pažnje. Snažne, ali itekako ženstvene kombinacije odlično su sparile damski efekt s grunge rock stilom. Pistom su se nizali odlični komadi od kojih bi barem jedan gotovo svaka žena poželjela u ormaru. Haljine i hlače visokog struka i naglašenih linija beskompromisno su vatrene crvene boje, a za oko svakako zapinju kratki topići, posebice onaj bijeli od naizgled 'razlomljenog' materijala. Promaći ne može ni poluprozirna duga bijela haljina od istoga materijala – nema što, odlična kolekcija za snažne žene sa stavom i muškarce spremne na nešto jače boje i krojeve, a svakako valja izdvojiti i dojmljivu crvenu suknju s dugim šlepom.

Poznati domaći modni kritičar Boris Banović prvi put se našao u ulozi modnog dizajnera na Perwoll Fashion.hr-u te predstavio ekskluzivnu mušku kolekciju brenda 2B Boris Banović. Kreacije od vunenog štofa i pamučnih materijala nude muškarcima sve od jakni i kaputa pa do odijela, košulja i hlača – sve što suvremenom muškarcu treba kako bi u svakom trenutku bio u skladu s modom. Kolekcija za prave 'frajerčine' donosi snažne kombinacije poput uskih traperica i jarke ljubičaste košulje, a tu su i nezaobilazne sportske jakne strogog kroja i bez ovratnika. Uz odijela, uz koja se bespogovorno nose bijele košulje, našlo se ponešto i za one kojima moda nema granica. Osim detalja, poput lanaca i tregera koji vise s hlača, onima najodvažnijima sigurno će za oko zapeti komadi poput prozirne mrežaste majice i pliš hlača ili pak ogrtača s bogatim krznenim ovratnikom.

Morana Krklec na pistu je poslala predimenzionirane komade odjeće koje smanjuje spajanjem trakama, kopčanjem ili nabiranjem tkanina te im daje formu. Haljine koje na prvi pogled ne prate siluetu ipak nisu narušile ženstvenost, a asimetrijom i kratkim topićima kreacije su još više dobile na vizualnosti. Pretežito žućkasto-bež kolekcija posebno je zanimljiva zbog odličnog spoja upečatljive plave i bijele boje.

Poznat po ženstvenim kreacijama, dizajner Ivica Skoko ni ovoga puta nije razočarao publiku, već sasvim suprotno. Za kolekciju Diva, koju je kreirao u suradnji s poznatim make up brendom Illamasqua, dobio je zasluženi pljesak kojemu su pridonijele i Diva Galaksija, prva hrvatska drag queen, te 84-godišnja Bessie Antoaneta Milić, koje su se posljednje hrabro prošetale pistom. Iako ni ovoga puta nisu izostale Skokine prepoznatljive ženstvene i glamurozne haljine, dizajner je predstavio one po uzoru na 50-e – kratke do koljena, uske do struka, a dolje bogato nabrane i s podsuknjom. Sve haljine krase upadljivi detalji, a svoje mjesto u kolekciji našao je i raskošni brokat. Osim uskih klasičnijih haljina, tu su i one lepršave s prelijevajućim bojama, pomalo u turskom stilu sjajnog gornjeg dijela, blještavog pojasa i lepršave do poda. Senzualna i ženstvena kolekcija odiše glamurom i finim linijama koje će se lako zavući pod kožu svakoj ženi.

Treći dan Perwoll Fashion hr.-a zatvorila je revija popularnog dizajnerskog brenda eNVy room, iza kojeg stoje Vjeko Franetović i Nikica Ivančević. Prepoznatljiv ženstveni dizajnerski potpis nije izostao ni ovoga puta, a dašak retra dodan je uskim olovka-suknjama, apliciranim cvijećem na haljinama te prugicama. Na reviji je prikazano i nekoliko ekskluzivnih pismo-torbica inspiriranih originalnim Doveovim oglasom iz davne 1962. godine, točnije iz razdoblja pop arta. Raskošna ženstvena kolekcija svakako je bila odličan način da se zaokruži treća večer modnog tjedna, a sve ljubiteljice klasičnih ženstvenih krojeva nisu ostale zakinute – uske suknje koje sežu malo ispod koljena beskompromisno naglašavaju žensku siluetu, čipkaste hlače u kombinaciji s korzetom itekako su zamamne, a na velika vrata vraćaju se i kratke čarapice. No tu su i raskošne duge haljine u zagasitoj zelenoj, crvenoj i bijeloj boji, savršeno čipkaste i ukrašene cvijećem, a rijetko kome nije se oteo uzdah kada je na pistu izašla srebrna haljina s bijelom podstavom korzet-oblika, savršena za romantičarke.