TONY CETINSKI:

'Dosad nisam znao kako zaštititi svoju djecu'

Bionic
Reading

Povodom Dana zaštite osobnih podataka Agencija za zaštitu osobnih podataka proglasila je u ponedjeljak u Hrvatskom saboru Tonyja Cetinskog, Renatu Sopek, Milu Elegović i Roberta Kurbašu prvim ambasadorima privatnosti

'Zaštita privatnosti, obiteljskog života i osobnih podataka tekovina je zapadne filozofije i civilizacije, a prvi put se kao pravo svakog pojedinca navodi u općoj Deklaraciji UN iz 1948. godine, gdje se navodi da se nikoga ne smije uznemiravati samovoljnim miješanjem u njegov privatni život i njegovu obitelj', istaknuo je na početku druženja s predstavnicima medija Dubravko Bilić, ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Nakon uvodne riječi, Bilić je proglasio prve hrvatske ambasadore privatnosti, Tonyja Cetinskog, Renatu Sopek, Milu Elegović i Roberta Kurbašu.

'Čini mi se da smo pioniri u tome, da nije do sada bilo nikoga kao ambasadora, što mi je svakako drago', rekao nam je Tony Cetinski i dodao: 'Također, drago mi je da sam na neki način time počeo i sebe educirati u nekim stvarima. Ja sam javna osoba i pomirio sam se s time da nemam privatan život, no dosad nisam znao kako zaštititi svoju djecu. A onda sam shvatio da ima dosta toga što mogu zaštititi.' Tony nam je opisao kako se osjećao kad je upoznao svog virtualnog dvojnika na Facebooku.

Renata Sopek istaknula je važnost vlastite privatnosti, dok je Robert Kurbaša zaštitu osobnih podataka okarakterizirao 'krucijalno potrebnom stvari u suvremenom društvu'.

Mila Elegović istaknula je važnost podizanja svijesti i edukacije djece koja su 'ono otkud sve počinje'. 'Čini mi se da su se tu granice pogubile, a u velikoj dostupnosti svih sadržaja izgubila se svijest o vrijednosti i privatnosti. Kako se djeca još nisu do kraja razvila kao osobe, mogućnost manipulacije njima je jako velika', zaključila je glumica.