SVE ŠTO TREBAJU ZNATI

Doris Pinčić i Sanja Doležal pomažu trudnicama

20.12.2013 u 21:12

Bionic
Reading

U prostorima Cinestar kina Gold Class by American Express okupljeni su respektabilni stručnjaci i partneri, koji su predstavili široj javnosti projekt besplatnih edukacija trudnica o primjeni bezreceptnih lijekova i ostalih oblika samoliječenja u trudnoći, od biljnih pripravaka, preko vitamina i minerala, do aromaterapije, homeopatije, kozmetike i vrlo važne prehrane trudnica, dojilja i beba

Koliko je svakoj trudnici danas važno dobiti konkretnu i pouzdanu, stručnu informaciju o najčešćim tegobama tijekom trudnoće i majčinstva, potvrdile su buduća majka kojoj trudnoća odlično pristaje, glumica Doris Pinčić Rogoznica, ali i iskusna voditeljica Sanja Doležal, majka dvoje djece.

Od prve spoznaje trudnoće do dolaska novog člana obitelji postoje mnogobrojna pitanja: Koje lijekove i vitamine smijem koristiti u trudnoći? Jesu li baš svi biljni sastojci zaista sigurni u trudnoći? Koja je kozmetika sigurna za mene i moju bebu? Je li u trudnoći dozvoljena aromaterapija i homeopatija? Moram li u trudnoći zaista jesti za dvoje? Što kada beba dobije temperaturu? Kako se trudnice i bebe štite od sunca? i mnoga druga, koja utječu na bezbrižnu trudnoću i majčinstvo.

Od danas, odgovore na sva takva pitanja nudi Projekt SUTRA, javnozdravstveno-edukativni projekt u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED). Latinski naziv 'partus' znači porođaj, a čitajući unatrag dobivamo naziv SUTRA(p).

Tako je i ovaj javnozdravstveni projekt dobio naziv: SUTRA- Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA. Čak 10 zdravstvenih stručnjaka s područja ginekologije, pedijatrije, dermatologije, fitofarmacije, farmakologije, kozmetike i dijetoterapije će svaki mjesec u skladu s najnovijim dokazanim znanstvenim spoznajama besplatno educirati trudnice na području grada Zagreba u udobnim naslonjačima Cinestar Branimir Centra, dok će sve trudnice diljem Hrvatske u edukacije biti uključene putem web stranice www.sutra.com.hr