KRIVE SU SVAĐE

Djeca razvedenih lošija su u matematici

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Američka studija pokazala je da su djeca čiji se roditelji razvode lošija u matematici, dok ta stresna promjena u njihovim životima ne utječe na vještinu čitanja

Doktorica Hyun Sik Kim na sveučilištu Wisconsin-Madison pratila je mališane u dobi od šest do devet godina kojima su se roditelji rastajali. Uz praćenje ponašanja u novonastaloj situaciji i prema drugoj djeci, pratila je kako napreduju u školovanju.

Rezultati su pokazali da su učenici počeli zaostajati u matematici kad bi proces razvoda započeo te su postali lošiji u društvenim odnosima sa svojim vršnjacima.

Njezino je mišljenje da su djeca zaostajala u matematici i komunikaciji jer su često slušala svađe roditelja te je njihov dom bio nestabilno i nesigurno okruženje.

Za časopis American Sociological Review doktorica je izjavila da je zapravo htjela dokazati da djeca imaju problema s učenjem i prije samog razvoda. Smatrala je da svađe u kući same po sebi dovode do takvih rezultata, ali se pokazalo da su djeca počela lošije učiti kada je proces razvoda službeno započeo. Istraživanje je uključilo 3.500 djece, a Hyun Sik Kim još nije otkrila zašto su djeca ostala jednako dobra u čitanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi