IZGUBIO SPOR

Dikan sudu mora platiti pola milijuna kuna?

24.05.2010 u 07:29

Bionic
Reading

Josip Radeljak se od 2008. sporio s polubratom oko vlasništva splitskog kafića i restorana. Premda presuda još nije pravomoćna, poduzetnik nije uspio dokazati vlasništvo pa bi prema tome trebao platiti sudske troškove koji iznose 550.000 kuna

Odlukom Trgovačkog suda u Splitu Josip Radeljak izgubio je spor protiv polubrata Željana o vlasništvu kultne splitske kavane Semafor i restorana Pimpinella, piše 24sata.

Dikan je na sudu tvrdio da je polubrat prenio vlasništvo na njega još 1998. No budući da potpisi nisu bili ovjereni kod javnog bilježnika, već se radilo o sporazumu pisanom na papiru istrgnutom iz bilježnice, Dikan nije uspio dokazati vlasništvo.

'Presuda još nije pravomoćna, pa ne smijem ništa komentirati. Osim toga, ovo su mučni obiteljski nesporazumi koji nisu za javnost, kazao je Željan Radman, polubrat Josipa Radeljaka za 24sata.

Poznati splitski ugostitelj Nenad Teklić Bare, prijatelj obojice, rekao je da je Radeljak Semafor otvorio 70-ih te da je ondje zaradio prvi novac. Nakon njegova odlaska u Rim s Bebom Lončar, posao je preuzeo polubrat koji je također radio ondje.