JESEN S URBANIM STAVOM

Diesel Black Gold predstavio inovativnu žensku kolekciju

29.02.2016 u 15:16

  • +2

Diesel Black Gold

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Za predstavljanje nove kolekcije na milanskom Tjednu mode, Andreas Melbostad iz Diesel Black Gold-a preradio je brendov potpis kako bi industrijskoj, utilitarističkoj estetici podario noćni, urbani stav

Kontrast između sirovog i dekorativnog nalazi se u srži kolekcije, gdje je niz različitih materijala i tekstura suprotstavljenih u oštrom, racionalnom ormaru. Snažna privlačnost kože, najlona i trapera u suprotnosti je s bogatstvom baršuna, lurexa i odjeće sa šljokicama.

Odjeća pokazuje nove hibridne pončo nadahnute komade, gdje su motoristička kožna jakna i mornarski kaput uklopljeni s prošivenom najlon dekom. Niz odrezanih jakni dobivaju nježni makeover s raskošnim vezovima i kaskadnim svjetlucavim aplikacijama.

Struk je visok i naglašen remenom. Inspirirane bomber jaknama, haljine s patent zatvaračima otkrivaju sportske rebraste pletenice. Kul vunene i flanel suknje ukrašene su hardverskim detaljima i omotane oko tijela. Nova A-linija parka stila suknji, ukrašena je šljokicama i neravnomjerno skrojena.

Utilitaristička inspiracija vidljiva je na košuljama, dok su bluze od prošivenog najlona, kao i od baršuna i šljokica. Pletenina uključuje vunene rebraste komade. Hlače ravnih širokih nogavica odrezane su iznad gležnja. Rasponi tehnika daju novu otmjenost traperu. Traperice otkrivaju ženstvene čipkaste umetke i šljokaste vezove, dok su zakrpe različitih materijala povezane u jedinstveni izgled, gdje su kontrastni elementi neprimjetno kombinirani.

Funkcionalna urbana senzibilnost kolekcije pojačana je modnim dodacima, uključujući i motorističke čizme s remenima i vojničke čizme sa zakovicama. Torbe ove sezone su mini dimenzija sa zakovicama poput male clutch torbice ukrašene okruglim zakovicama koje se pojavljuju i na tankim kožnim remenima.