ŠTO ZADRŽATI

Devet komada koje svakako morate imati u ormaru: Modni klasici koje nosimo iz godine u godinu

11.06.2020 u 16:03

Bionic
Reading

Svaka zaljubljenica u modu kad-tad nađe se u situaciji u kojoj je nužno riješiti se određenih stvari iz ormara, ma koliko god to bio težak zadatak

Slažemo se da nije baš jednostavno riješiti se nekad omiljenih traperica koje smo u napadu šoping ludila skupo platili, no u koje nažalost više ne stanemo, ili haljine za koju smo u jednom trenutku mislili da ne možemo bez nje.

Provjerite kakvo je stanje u vašoj garderobi kako biste imali mjesta za sve one trendi stvarčice kojima ste nakrcali svoju virtualnu košaricu.

I svijet mode sve se više okreće načelu održivosti i ekoloških principa pa je sad naglasak na kupnji isplativih komada koji neće 'plesati samo jedno ljeto' te imaju bezvremensku notu.

Dakle prije nego krenete 'peglati' karticu, razmislite o tome koje stvari trebate zadržati, a koje vam više ne trebaju, kako biste u svakom trenutku imali u rukavu nekoliko kombinacija s kojima nema greške.

Marie Kondo, kreativna Japanka, opčinila je svijet svojim genijalnim rješenjima i minimalnom garderobom u kojoj se nalazi 20-30 komada odjeće, plus svečane haljine, suknje ili pamučne majice, što zvuči nevjerojatno, s obzirom na količine stvari koje obično imamo u svojem ormaru.

Evo kojih devet komada morate imati u svom ormaru:

Pulover klasičnog stila

Ne možete pogriješiti odabirom ovakvog komada bezvremenskog stila poput prekrasnog džempera s potpisom francuske ikone stila Isabel Marant. Izaberite klasičan kroj i neutralnu nijansu poput sive, bež ili tamnoplave jer pašu uz sve.

  • +88
Traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Klasične traperice

Modelima poput onih sa širokim nogavica, bez dodatnih detalja i klasičnog kroja nikad ne možete pogriješiti. Najbolja nijansa je niti previše svijetla niti previše tamna.

Baloner

Ako nemate baloner, svakako razmislite o kupnji jer je to komad koji doista možete godinama nositi te u njega vrijedi uložiti i koju kunu više. Stajliš cure poput Irine Shayk, Angeline Jolie ili Myleene Klass nose balonere u mnogim prigodama i uvijek izgledaju kao da su upravo sišle s modne piste.

  • +92
Sakoi koji su tek pristigli na police Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Sako

Sakoi su veliki modni hit unazad nekoliko sezona, a imaju višestruku prednost jer izgledaju fantastično u kombinaciji s tenisicama, ali i seksi stiletticama.

Kožna torba

Ovo je modna investicija koja vrijedi svakog novčića, osobito ako pronađete torbu koja je prikladna i za posao, ali i izlazak. Igrajte na sigurno i birajte bezvremenski model koji nije trendovski, a što se tiče boja, najbolja je opcija klasična crna, smeđa ili bež.

Nakit

Uvijek dobrodošao začin svakog uspješnog stajlinga kvalitetan je nakit poput naušnica, ogrlice ili prstena od plemenitih metala.

  • +12
'Gole' sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Sandale s remenčićima

Sandale s remenčićima, kakve su trenutačno veliki hit među zaljubljenicama u modu, neće samo tako nestati s modne scene. Ako pronađete model koji vam odgovara, zgrabite ga - s nude ili crnom nikad ne možete pogriješiti.

Gležnjače

OK, trenutačno su svi opsjednuti kaubojkama, no ako želite imati nešto što će potrajati nekoliko sezona, znajte da će se gležnjače s užim vrhom i petom srednje visine doista godinama nositi.

Tenisice

Trend nošenja sportske odjeće neće samo tako lako nestati pa se svakako opskrbite modelom na tragu popularnih tenisica za trčanje od prozračnih materijala i parom klasičnog dizajna poput npr. legendarnog modela Stan Smith, hita već nekoliko sezona.

  • +34
Udobne tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo