ZA UŽIVANJE

Detalji kojima ćete unijeti toplinu u svoj dom

11.11.2015 u 10:58

Bionic
Reading

Što se više bliži zima, veselimo se dugim i opuštenim jutrima ili druženjima s najdražim ljudima pa smo više orijentirani na uređenje toplog doma i ugodnog ozračja

Svaki novi dodatak koji odaberemo za stan uvijek nas može razveseliti kao da smo napravili veliki pomak, a najčešće to mogu biti sitnice zbog kojih, srećom, nije potrebno duboko posegnuti u džep. Ako imate želju malo osvježiti dom, probajte koji od savjeta jer stručnjaci i dizajneri interijera sa svih strana svijeta uvijek ih spominju.

Rasvjeta

Osim što će prostorija uvijek djelovati toplije ako u večernjim satima ima dodatno osvjetljenje, ono vam je zaista i potrebno ako se radi o kakvu radnom kutku. Inače, jedna zgodna podna ili lampa osvježit će prostor, a ne trebate izdvojiti puno novca za nju.

Stavite jastuke na stolice

Čak i ako imate tapecirane stolice, možete dodati zgodne jastučiće koji će podići blagovaonicu, ali će vama i gostima biti udobnije dok se gostite ili čavrljate uz kavicu.

Lijepa stolica u kupaonici? Zašto ne?

Da u prostorima poput kupaonice ili hodnika ne treba stavljati dodatan namještaj, stvar je prošlosti. Kupaonica je pravo malo utočište i ako imate mjesta za lijepu fotelju u koju ćete sjesti dok se mažete mirisnim mlijekom za tijelo ili uređujete nokte, zašto ne biste uživali?

Komadi drveta u košari

Ako imate pećnicu na drva ili spadate među sretnike koji u kući imaju kamin, svakako iskoristite tu prednost pa prostoriju dekorirajte s lijepom košarom u kojoj je nekoliko komada cjepanica.

Osvježite sjedeći namještaj

Presvlake za namještaj nekada je bilo teško pronaći, a šivanje je bilo skupo. No danas to nije slučaj pa sjedeću garnituru ili fotelju možete povoljnije presvući. Ako vam se slučajno sviđaju klasične presvlake koje dodiruju podove, svakako ih odaberite jer zbog više tkanine će boravak djelovati još toplije.

Stvorite kutak za čitanje i opuštanje

Klupica pod prozorom idealno je mjesto na kojem možete razmišljati, odmarati se ili čitati, ali ako vam boravak ili spavaća soba zbog rasporeda to ne dopuštaju, dovoljna je i jedna fotelja.

Kombinirajte uzorke

Ovaj se savjet odnosni i na jastuke koji slobodno mogu biti jedan pored drugog bez obzira na boje i teksture pa čak i veličinu. Sami ćete procijeniti koje su glavne boje i uzorci u sobi, a zatim odaberite manje stvari koje će im kontrirati i dati razigranost prostoriji.

Birajte boje jeseni

Boja crnog vina preko smeđe i žute odnosno boje jesenskog lišća odlično mogu nadopuniti dom sitnicama i dati malo toplijeg ugođaja, a ako želite pomalo blagdanski ugođaj, birajte karirano u kome je glavna crvena. To može biti stolnjak, jastuk za sjedenje ili okvir za sliku. Svaki od ovih dodataka lako se može skloniti kada vas prođe blagdansko ili zimsko raspoloženje.