TAJNE VRHUNSKOG VIZAŽISTA

Deset koraka do savršene šminke za crveni tepih

19.02.2010 u 16:45

Bionic
Reading

Zvijezde koje nam se smiješe s crvenog tepiha besprijekorno su našminkane, njihova je šminka bogata i teška, iako se nerijetko čini da zapravo i nisu našminkane

Preplanuli ten Daniela Craiga

Savršena šminka za crveni tepih nije nimalo lak zadatak, a vizažisti satima uljepšavaju zvijezde kako bi njihova lica bila spremna na najjače izdajničko svjetlo reflektora koje jednostavno ne dopušta ni najmanju nepravilnost. Koje su njihove tajne, otkriva Benjamin Rousseau, Lancomeov vizažist koji je u svojoj karijeri našminkao brojne zvijezde.

Ako se već vi osobno nikada nećete naći u prilici da prošećete crvenim tepihom kojim bljeskaju stotine fotoaparata, ove savjete majstora šminke možete primijeniti za svaki važniji događaj u životu, bilo da je riječ o vjenčanju bilo o važnom poslovnom domjenku.

Priprema
Osim dovoljno odmora i pijenja dovoljno vode, za atraktivan izgled kože važan je i piling koji je potrebno napraviti nekoliko dana uoči važnog događaja. Začepljene pore i suha, beživotna koža neće biti dobra baza za nanošenje šminke i postizanje besprijekornog izgleda.

Besprijekorna podloga
Zdrav ten je prioritet za ljepotu na crvenom tepihu, a koža treba izgledati besprijekorna. Cilj je svjež i blistav izgled kože, a ne teška naslaga šminke zbog koje će lice izgledati kao maska. Dobar primer će pomoći da se ispune fine pore i bore, što će omogućiti da puder bude ravnomjerniji i glatkiji.

Primer je temelj izdržljivosti šminke, čak i pod svjetlima vrućih reflektora i kamera koje vrebaju iz svih smjerova. Dobra je ideja izmiješati uobičajeni puder s puderom žutog pigmenta, budući da bljesak fotoaparata naglašava ružičaste tonove. Odaberite puder koji će vam dati svjež i blistav efekt.

Na prošlogodišnjoj dodjeli glumačkih nagrada BAFTA, za Sharon Stone sam koristio Lancôme Photogenic Lumessence, kazao je Rousseau. Onaj koji daje svjetlost i vrlo je ugodan za nošenje kožu satima drži hidratiziranom.

Iskričave oči
Koristite tamni eyeliner da obrubite velike oči, kao što su, primjerice, oči Marion Cotillard. Nemojte spajati liniju oko očiju, ostavite mali razmak na vanjskom kutu jer će to vizualno dodatno otvoriti oči. Zatim nanesite maskaru od korijena do vrha trepavica uz ekstra naglasak na vanjskim kutovima. Korektorom dodatno popravite unutarnje kutove očiju kako biste izbjegli da izgledaju umorno.

Sjajan ten za muškarce
Za stvaranje efekta lagane preplanulosti kod muškaraca koristim mineralni bronzer koji stavljam na dio lica gdje bi sunce prirodno dodirnulo kožu. Obično je to čelo, most nosa, vrh jagodica i linija čeljusti otkrio je vizažist.

Za Daniela Craiga prošle godine sam zamiješao malo hidratantne kreme s bronzerom. Sitne blještave čestice u puderu stvorile su dojam prirodne preplanulosti i sjajne kože, dodao je.

Napućene usne Angeline Jolie
Napućene usne
Posljednjih nekoliko godina u trendu su ruževi jarkih boja, što odlično izgleda na slikama. Neutralne i blijede usne na fotografijama mogu izgledati isprano, tako da je preporučljivo odabrati boju koja je nekoliko nijansi jača nego ona koju inače nosite.

Započnite s kremom za usne kako biste spriječili njihovu ispucanost. Zatim ih obrubite olovkom za usne. U slučaju da je gornja usna tanka, nastojim je povećati koristeći svjetliju nijansu od one koju stavljam na donju usnu. Za puniju gornju usnu radim obrnuto, kaže Benjamin Rousseau. Svakako koristite dugotrajne i hidratantne ruževe. Ruž prije zadnjeg nanošenja zadnjeg sloja lagano upijte ljubeći papirnatu maramicu, usne zatim lagano naprašite puderom i potom nanesite zadnji sloj ruža.

Lice bez masnog sjaja
Mat efekt je temelj za dobar izgled na slikama, nitko ne voli vidjeti da mu se čelo ili nos sjaji masnim sjajem. Goldie Hawn zatražila je od mene svježi i glatki ten. Poslužio sam se primerom kako bih izjednačio i zagladio kožu. Stavite podlogu započevši od sredine lica prema van. Nakon što ste završili potpuni make-up, za mat efekt još jednom lagano raspršite puder u prahu preko cijelog lica. Uklonite višak praha čistim velikim kistom. To će pomoći da izbjegnete taloženje viška praha u tanke borice, što ih dodatno naglašava.

Lice bez mrlja
Vodootporna maskara od velike je važnosti za kandidate na dodjelama nagrada. Emotivni govori praćeni suzama mogli bi biti prave male katastrofe ako šminka nije savršeno pogođena. Osim toga, pod utjecajem velike topline koju isijavaju reflektori šminka se lako može razmazati. Ako šminkam oči tehnikom smokey-eyes, na kapke uvijek stavljam vodootporni eyeliner.


Besprijekoran ten Sharon Stone
Ruke
Ruke moraju biti savršeno dotjerane za trenutak kada se u njih predaje nagrada. Za ruke dama koristim malo pudera pomiješanog s kremom koji stavljam na gornji dio šake, a zatim nanesem i malo bronzera u prahu preko koščatog dijela ruku da izgledaju zdravo.

Manikura prije velikog događaja je obavezna. Za muškarce koristim samo malo bronzera, puder će se vidjeti ako je taj dio ruke dlakav.

Zdrava muška koža
Za Christiana Slatera koristio sam korektor na gornjem dijelu kapaka i ispod očiju, tako da su mu oči izgledale svježe i vrlo izražajne. (Odaberite dobar korektor koji će se dobro stopiti s kožom i neće stvoriti efekt pandinih očiju.)

Također volim stvoriti wet look efekt na trepavicama koristeći kist za jednokratnu maskaru i malo prozirne maskare. Muškarac će izgledati kao da je upravo izašao ispod tuša.

Tonirana krema kožu čini hidratiziranom i ujednačava ten, a malo pudera u prahu preko lica stvorit će prirodan, satenski gladak finiš.

Trepavice
Za crveni tepih mnoge se zvijezde odlučuju na umjetne trepavice, no ako se odluče za svoje, dobra maskara može pomoći. Ako imate svijetle trepavice, možete ih prethodno obojiti, pa će maskara izgledati efektnije.