GLATKA I LIJEPA KOŽA

Depilacija voskom može manje boljeti, evo kako

30.07.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Ako vam netko kaže da ga ne boli depilacija voskom, laže! Koliko god bolna bila, takva depilacija jedna je od najučinkovitijih metoda, i to za bilo koji dio tijela, od nogu do bikini zone ili primjerice obrva

Da biste što lakše podnijeli depilaciju voskom, može vam pomoći nekoliko savjeta. Prvi je da se dobro raspitate o salonu u koji planirate ići, posebno ako ste do sada depilaciju radili po sistemu sam svoj majstor.

Raspitajte se koje proizvode koriste, kako pripremaju kožu za depilaciju, koliko postupak traje i što koriste za umirivanje kože nakon tretmana. Anestetska krema prije depilacije može dobro umanjiti bol i važno je da proizvodi za depilaciju budu što prirodniji.

Nadalje, nije svejedno kada idete na depilaciju ovisno o menstrualnom ciklusu. Obično je prag boli nešto viši nekoliko dana nakon što mjesečnica završi pa to imajte na umu. Iako ovo pravilo nije isto za svaku ženu, vrijedi probati i pronaći dane kada depilacija malo manje boli.

Također će manje boljeti ako pijete dovoljno vode tako da koža bude hidratizirana. Njegujete li kožu izvana i pijete dovoljno vode, dlačice će se lakše čupati.

Za razliku od vode, alkohol nije dobrodošao. Često se zna reći da nas mala čašica može opustiti ili da bol osjećamo manje pod utjecajem alkohola, no istraživanja su pokazala da se pore zatvaraju kad pijemo alkohol, a to će otežati čupanje dlačica.

Prije depilacije obavezno napravite piling noć prije. Budući da piling također može iziritirati kožu, dobro je to učiniti nekoliko sati ranije, a najbolje noć prije depilacije. Piling je nužan kako bi se uklonile mrtve stanice i nečistoće, a sve kako bi depilacija prošla što bolje.

Potrudite se i tražite vosak na prirodnoj bazi jer sintetički proizvodi mogu biti toliko grubi da će oštetiti kožu. Prirodni proizvodi su pak puno elastičniji i bolji za depilaciju.

Među raznim preparatima za umirenje kože, možda je najbolja aloe vera. Koža, posebno bikini zone, nakon depilacije iznimno je osjetljiva pa joj trebate posvetiti puno njege. Najbolje je osjetljivo područje mazati kremom ili gelom od aloa vere koji će umiriti kožu. Mažite kožu barem još pet dana nakon depilacije.