'ANTONYM'

Dašak modnog optimizma: Ivan Alduk predstavlja novu kolekciju za sve prigode

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 16.09.2020 10:15
  • Objavljeno 16.09.2020 u 10:15
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jelena Balić

Alduk među prvim hrvatskim dizajnerima predstavlja novu jesensko/zimsku kolekciju. Iako je modna scena u zadnje vrijeme poljuljana i u promjenama, ovaj domaći dizajner unosi dašak pozitive, kreativnosti i prijeko potrebnog optimizma

'Najavljuje se intezivna i teška, neizvjesna jesen. Mi smo se odlučili suprotstaviti toj najavi i pridonijeti na najbolji način - dizajnirati i predstaviti nekoliko modnih kolekcija i kampanja kako bismo (barem) u vizualnom smislu osvjetlali toliko najavljivanu turobnost. Jedna od zadaća dizajna i mode jest progovaranje o našoj svakodnevici, ali na drukčiji, osobniji način', izjavio je modni dizajner Ivan Alduk prilikom predstavljanja vizuala nove modne kampanje 'Antonym' za jesen i zimu u režiji fotografkinje Jelene Balić.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jelena Balić

Drukčija je ovo Alduk kolekcija od svih do sada (drukčija su i vremena), a u više od deset godina rada i stvaranja kreirao ih je pozamašan broj, stvorio pravu malu vojsku sljedbenica te postao bitnim sudionikom domaće mode. Svečani modeli ovaj su put svoje mjesto ustupili dnevnim odjevnim kombinacijama, ali s prepoznatljivom Alduk estetikom. Majice, hlače, poslovne haljine, tunike, pletenina i kombinezoni razveselit će sve ljubiteljice posebnih odjevnih komada s dizajnerskim pečatom koji se lako kombiniraju za posao, fakultet, ali i za večernji izlazak.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jelena Balić

'Ideja je bila kreirati opsežnu modnu kolekciju baziranu na dnevnim komadima, opuštenijeg kroja i lagano sportskog prizvuka. Modeli koji se mogu nositi u raznim životnih situacijama, ne samo onim svečanim za koje se svi najviše volimo dotjerati. S obzirom na to da je takvih situacija trenutno malo, mi predlažemo nova modna rješenja za svaki dan i to čak 55 cjelovitih lookova. Uživao sam raditi ovu kolekciju jer je drukčija od dosadašnjih, a promjene u modi su uvijek ne samo dobrodošle već i prijeko potrebne', izjavio je Ivan koji doista sa svakom novom kolekcijom donese jednu novu modnu priču.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jelena Balić

Da ga ova izazovna vremena nisu pokolebala, govori i činjenica kako je prije nekoliko mjeseci, uprkos potresu i pandemiji, otvorio raskošnu modnu oazu svog brenda na adresi Trga kralja Tomislava 19 koja je poslužila kao izvrsna kulisa ove nove modne kampanje.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jelena Balić

Jednostavnost, ležernost u pristupu i želja da se naglase vizualne novine kolekcije diktirala su i sam stil kampanje koja je opuštena, nenametljiva, ali istovremeno privlači. Model Ana Laura Kapetanović (Talia model) po drugi je put u ovoj godini utjelovila zaštitno lice kampanje, a za make-up i kosu pobrinuo se Studio Marcela.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jelena Balić