NAGRADNJAČE

Darujemo satove pripreme za državnu maturu u Auxilia centru

14.10.2015 u 13:18

Bionic
Reading

Specijalizirane pripreme za državnu maturu u Auxilia centru odlikuje rad u malim grupama do osam polaznika koji jamči ugodnu atmosferu. To je velika prednost u odnosu na masovne tečajeve u kojima jedna grupa nerijetko ima preko 30 polaznika. U takvoj maloj grupi praćenje napredovanja svakog polaznika je personalizirano i mogućnosti kvalitetnog rada su veće. Frekvencija u komunikaciji je bolja zato jer predavač češće 'skenira' polaznike, uočava ima li (ne)razumijevanja u praćenju predavanja i ne prelazi preko gradiva dok svi ne shvate sve. Na taj način on ima dvostruku ulogu – učitelja i tutora. U takvoj vrsti nastave polaznik može aktivno sudjelovati i potiče ga se da postavlja pitanja i pritom razvija i samostalnost u radu.

Jedan termin traje dva školska sata i aktivno se radi svih 90 minuta. Za vrijeme sata nema potrebe za prepisivanjem s ploče jer u Auxilia centru koriste pametne ploče ('smartboards') čime se dobiva dovoljno vremena za diskusije, dodatna ponavljanja i pitanja u svrhu još boljeg razumijevanja i utvrđivanja gradiva.

'Pametne ploče omogućuju profesorima pokretanje brojnih edukativnih videomaterijala, fotografija, grafova, mapa, ilustracija i igara. I ono najvažnije – direktnu i trenutnu intervenciju na samom materijalu', objašnjava voditelj priprema Damir Pavlović.

Ploče imaju najnoviju verziju softvera koji omogućava animacije, zanimljive igre i testiranja u realnom vremenu. Zahvaljujući korištenju te suvremene tehnologije predavanja su brža i dinamičnija i imaju veću kvalitetu u odnosu na ona klasična. Svaki polaznik dobiva i zadatke za samostalni kućni rad. Profesori te zadaće pregledavaju, ispravljaju i komentiraju svaki sat od početka, pa sve do kraja priprema.

Kako bi se pratilo napredovanje polaznika održavaju se testiranja koja predavači interno nazivaju Rigoroze. To su veliki testovi i unaprijed se najavljuju. Osim njih tu su i kraći testovi, tzv. Blicevi, kojima je zadatak pratiti je li rad polaznika kontinuiran.

Auxilia radi od ponedjeljka do petka kako bi polaznici imali dva dana odmora. Cjelodnevan rad vikendom koji obuhvaća više predmeta nije učinkovit jer je učenik iscrpljen nakon 90 minuta npr. matematike i stoga od daljnjeg praćenja nastave na drugom predmetu ne bi imao koristi. Svaki predmet podržan je i na specijaliziranom dijelu Auxilia weba, kojem polaznici mogu pristupiti uz dobiveni password. Tu se nalaze brojni kvizovi, materijali u pdf-u i video zabilješke predavanja i tzv. screencasting zadataka i teorije.

Auxilia centar uz to nudi i online pripreme iz matematike, fizike i kemije koje također traju 90 minuta. Online pripreme podržavaju dvije kamere, vrhunski audio i svjetski priznati Adobe Connect. Takve pripreme su idealno rješenje za polaznike koji nisu iz Zagreba. Pridružite nam se na kvalitetnim predavanjima matematike i fizike kojaizvodimo na pametnim pločama. Saznajte kako se puno toga može ponoviti inaučiti na terminima u trajanju 180 minuta. Vidimo se!

Više informacija: www.auxilia.hr

Auxilila daruje čitatelje tportala s 4 sata matematike ili 4 sata fizike, a dobitnica je Marina Dubravac iz Zagreba.