ADAM I EVA IZ NOINE ARKE

Dario Šimić obrazložio što je točno mislio

28.11.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Razmišljanja Darija Šimića, bivšeg kapetana Vatrenih, o obitelji, objavljena u kratkom videosnimku na YouTubeu, izazvala su mnoge komentare pa je Šimić za Gloriju rastumačio svoje misli

Više od 45.000 ljudi pogledalo je taj video snimljen u Rijeci tijekom tribine na kojoj je Dario Šimić pred okupljenima svjedočio o svojoj vjeri.
'Bog nam uvijek oprašta, čovjek katkada, a priroda nikada', govori Šimić u videu.


'Vjerujem da sam potomak Adama i Eve iz Noine arke i na taj način znam otkud sam i znam kuda idem. Želim svakom čovjeku i djetetu da ima taj identitet. Za mene je obitelj na prvom mjestu', govori u videu, među ostalim, bivši nogometaš.

Kritičari su Dariju Šimiću prigovorili da je govorio konfuzno te da je povezivanjem Adama, Eve i Noine arke pokazao da ne poznaje Stari zavjet. Bilo je, dakako, i puno uvredljivih komentara.

'Ako sam u nekom trenutku nešto i krivo rekao, upravo to se izvlači iz konteksta, ali to je tako, čovjek se mora s tim pomiriti i ići dalje', kaže za Gloriju Dario Šimić, koji u braku sa suprugom Jelenom ima trojicu sinova.

'Normalno da Adam i Eva nisu izašli iz Noine arke, to zaista znam. Nisam teolog da Bibliju poznajem u detalje, ali mislim da je odlično poznajem jer je dugo čitam i iz nje crpim snagu za svakodnevni život. Moje mišljenje o referendumu jest da svatko ima pravo živjeti u bilo kakvoj zajednici, apsolutno sam protiv bilo kojeg nasilja, omalovažavanja, diskriminacije, ali mislim da je brak zajednica muškarca i žene te kao katolik stojim iza toga. Ja nisam homofob i apsolutno nemam ništa protiv braće i sestara različite spolne orijentacije, ali nisam za to da posvajaju djecu', dodao je Šimić.