KONTROVERZNI SNIMAK

Danski turistički video oglas zbog promiskuiteta uklonjen s YouTubea

16.09.2009 u 10:31

Bionic
Reading

Danska turistička agencija VisitDenmark morala je ukloniti video oglas s YouTubea nakon što su pristigle brojne pritužbe. Agenciju su optužili da promiče promiskuitet

Trominutni video snimak prikazuje mladu plavušu koja u naručju drži bebu imena August (kolovoz). Mlada mama kaže da je beba plod kratkotrajne afere sa stranim turistom.

Zatim objašnjava da pokušava pronaći bebina oca putem popularne internetske stranice YouTube. 'Napravila sam ovaj video jer pokušavam pronaći Augustova oca. Upoznali smo se jedne noći prije godinu dana kada je bio na odmoru u Danskoj...' ispričala je žena u video snimku koji je izazvao brojne reakcije.

Agencija VisitDenmark pravda se da je svrha video snimka bila topla i slatka priča o odrasloj ženi koja živi u slobodnom društvu i prihvaća posljedice za svoja djela.
Međutim, pritužbe na račun oglasa nisu prestale stizati i video snimak koji je pogledalo više od 800.000 ljudi morao je biti uklonjen s YouTubea.

Sociologinja Karen Sjoerup kaže da je oglas poručivao da plavu Dankinju možeš brzo odvesti u krevet, i to bez kondoma. S njom se složio i ministar turizma, koji je istaknuo da video oglas nije dao baš lijepu sliku o Danskoj.