JEDNOSTAVAN RECEPT

Danas je idealan dan za ljute srdele

15.03.2013 u 08:51

Bionic
Reading

U ovom obroku naći ćete sljedeće vrijedne tvari za mozak: prehrambena vlakna, omega-3 masne kiseline, vitamin C, vitamine skupine B, vitamin E, vitamin K, kalij, magnezij, kalcij, željezo, bakar, likopen, neuroprijenosnike acetilkolin i dopamin te antioksidanse

Potrebni sastojci za dvije 2 osobe:

2 čili papričice
3 režnja češnjaka, nasjeckana
2 veće rajčice, oljuštene i nasjeckane na kockice
sok od pola limuna
žlica i pol misa
500 g srdela
2 žlice korijandera
400 g kuhanih slatkih krumpira (batata)

247926,247902,247831,247428

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230°C.

Priredite umak: operite i osušite čili papričice, isjeckajte ih i stavite u mužar (možete navući gumene rukavice kako biste se zaštitili od ljutine sjemenki). Dodajte isjeckani češnjak pa rajčice, limunov sok i miso pa batom sve dobro usitnite u mužaru kako biste dobili kompaktnu smjesu.

Očistite srdele i odvojite kosti kako biste dobili filete pa ih posušite. Zatim ribu posložite u vatrostalnu posudu i na svaki odrezak stavite malo umaka. Poklopite posudu i stavite je u zagrijanu pećnicu. Ribe pecite 20 minuta, a zatim ih izvadite na veliki tanjur i prelijte ostatkom umaka. Ukrasite ih sjeckanim korijanderom.

Poslužite uz prženi slatki krumpir.

'Hrana za mozak' u izdanju V.B.Z.-a najnoviji je uradak profesorice Vide Demarin i njezinih suradnica – to je knjiga koja će pomoći svakome od nas da održimo svoj mozak zdravim, mladim i vitalnim kako bi nas besprijekorno služio do duboke starosti. U ovoj knjizi autorice preporučuju sedamdesetak jednostavnih i brzih recepata koji sadrže namirnice provjereno korisne za očuvanje zdravlja mozga. Obroci koje predlažu poboljšat će vaše pamćenje i pozitivno će djelovati na vaše raspoloženje i moždanu aktivnost! Bez obzira na to želite li ojačati svoj mozak, spriječiti stres ili ga se riješiti, proširiti svoju memoriju ili poboljšati koncentraciju, 'Hrana za mozak' bit će vam vodič na putu do vašeg cilja jer sadrži sjajne ideje za dnevne obroke osmišljene tako da vam pomognu ostvariti taj cilj.