MALO FALI ZA 5

Dacia napokon do 4 zvjezdice na Euro NCAP-u

31.05.2013 u 14:24

Bionic
Reading

Nezavisna europska agencija za sigurnost u prometu Euro NCAP odradila je posljednju tranšu testova iz kojih je Dacia Sandero izašla kao najveći pobjednik

Uvjetno rečeno, doduše, jer rumunjski kompakt i dalje kaska za konkurencijom, no zato je Sandero prva Dacia koja se može pohvaliti s osvojene četiri zvjezdice za sigurnost putnika i prolaznika.

Automobil je osvojio 80 posto bodova za zaštitu odraslih, 79 za zaštitu najmlađih i 57 posto bodova za zaštitu prolaznika. Nažalost, Sandero je uknjižio tek 55 posto bodova za sigurnosnu opremu, pa mu je zbog nedostatka sustava koji vozača upozorava da putnici straga nisu vezani pojasom najvjerojatnije promakla peta zvjezdica.

Zato Renaultov Captur nije imao problem s hvatanjem svih pet zvjezdica, no po sigurnosti ga je ipak prestigao Chevrolet Trax.

Oba automobila osvojila su po pet zvjezdica, no dok je Captur postigao 88 posto za odrasle, 79 posto za najmlađe, 61 za pješake i 81 posto za sigurnosne sustave, Trax je sve navedeno odradio s rezultatom 94, 85, 64 i 81.