STIŽE DS9

Citroen objavljuje rat BMW-u, Audiju i Mercedesu

20.07.2010 u 12:19

Bionic
Reading

Citroenov posljednji pokušaj probijanja u takozvani 'premium segment' modelom C6 nije prošao slavno, no to ne znači da je francuski proizvođač potpisao kapitulaciju

Posljednjim konceptom Metropolis, koji je predstavljen na minulom salonu u Šangaju, Citroen je pokazao da zna napraviti luksuznu limuzinu koja će plijeniti poglede. Glavni dizajner Jean-Pierre Ploué tvrdi da sve neće ostati samo na vizualnoj demonstraciji moći.

'Ne možemo si priuštiti da proizvođači poput Audija, BMW-a i Mercedesa prodiru na naš teritorij gradskih mališana, a da ne odgovorimo i probijemo se na njihov', rekao je Ploué.

Premda je Metropolis, kojeg u Citroenu već nazivaju DS9, daleko od zelenog svjetla za proizvodnju, on nije i jedina prinova koju Francuzi planiraju.

Nakon što je uspješno odradio demonstracijski trk na Le Mans Classicu, Citroen Survolt navodno bi mogao biti proizveden u limitiranoj izvedbi. Električni Survolt pogoni par elektromotora koji razvijaju 300 KS pri 5.000 o/min te ga do stotke ubrzavaju za manje od pet sekundi i maksimalne brzine veće od 250 km/h.

Naravno, svi ovi planovi, kad je Citroen u pitanju, mogu se uzeti s ovećom dozom rezerve. Još uvijek se, naime, sjećamo nikad održanog obećanja o proizvodnji modela GTbyCITROEN