PONUDA I CIJENE

Čime sve okititi savršeno božićno drvce

21.12.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nedostaje li vam tek pokoji ukras za božićno drvce ili ste odlučili sve promijeniti, pogledajte što od dekoracija nude naše trgovine i po kojim cijenama

Iako u Hrvatskoj do sredine 19. stoljeća nije postojala tradicija kićenja božićnog drvca, domovi su se prije toga svejedno na Badnjak kitili cvijećem i plodovima, a posebno zelenilom.

Za to su najčešće bila zadužena djeca, a danas se oko drvca okuplja cijela obitelj i sudjeluje u toplom ritualu kićenja.

Danas su voće poput jabuka te oraha, papirnatih ukrasa i slatkiša, kojima su se kitila drvca, zamijenile kuglice i ukrasi kojih ima zaista velik izbor

Najklasičniji izbor za ukrašavanje božićnog drvca su kuglice. Njih ćete ovih dana moći kupiti u skoro svakom dućanu, a najčešće su staklene ili plastične. Kod odabira kuglica pripazite na njihovu težinu da se grane ne bi previše savijale.

Tematski možete birati što god poželite, od boje do iscrtanih motiva. Zara Home u svojoj ponudi tako ima set od tri prelijepe kuglice oslikane anđelima za 99 kuna, a Home Sweet Home slatke bijele pahulje po cijeni od 22 kuna za komad.

Veseli vilenjaci, sobovi, zvijezde, girlande, anđeli ili razne životinjice svako će božićno drvce učiniti veselijim. Tako u dućanu Miris prirode možete kupiti malog vilenjaka u crvenoj boji za pedesetak kuna, a osim na drvce, lako ćete ga smjestiti na stol ili primjerice prozorsku dasku.

Razne ukrase i dekoracije možete kupiti i u Emmezeti, a setovi kuglica u raznim bojama koštaju od 24,99 kuna nadalje, dok velike oslikane kugle sa starinskim motivima u dućanu Amelie koštaju 49,50 kuna po komadu.