KNJIGA STIŽE U RUJNU

Čime će nas nova Bridget Jones iznenaditi?

21.08.2013 u 10:52

Bionic
Reading

Sjećate li se Bridget Jones? Omiljena junakinja bestselera 'Dnevnik Bridget Jones' autorice Helen Fielding ponovno se vraća te se planira i snimanje trećeg nastavka filma, ali prije toga svi obožavatelji moći će uživati u najnovijoj knjizi koja će biti izdana i na hrvatskom jeziku, paralelno sa svjetskom premijerom

Nakon dvije uspješne knjige, 'Dnevnik Bridget Jones' i 'Bridget Jones: Na rubu pameti', te njihovih ekranizacija Helen Fielding izdaje treću knjigu o svojoj omiljenoj junakinji koju će popratiti i film sa starom ekipom na okupu: Renée Zellweger, Hugh Grant i Colin Firth.

No što je radila Bridget Jones prošlih 15 godina, između knjige 'Bridget Jones: Na rubu pameti' i najnovije knjige Helen Fielding, 'Mad About the Boy'? Naslovnica najnovije knjige, koja će u Velikoj Britaniji biti objavljena 15. listopada, odmah asocira na majčinstvo jer Bridget Jones zamišljeno sjedi okrenuta leđima na visokoj stolici, a ispod nje su razbacane štikle te igračke: plišani medvjedić, dinosaur i žirafa.

No najvažnija je vijest za sve ljubitelje Bridget Jones to da će nakon svjetske premijere u listopadu u novoj knjizi Helen Fielding moći uživati u hrvatskom prijevodu u izdanju Lumena.

Službeno je potvrđeno i da će se snimati treći nastavak filma te da je stara ekipa na okupu: Renée Zellweger, Hugh Grant i Colin Firth, a potonji je novinarima ipak otkrio da Mark Darcy i Bridget neće moći imati djece.

Na kraju drugog nastavka, 'Na rubu pameti', Bridget Jones se zaručila s Markom Darcyjem čiju ulogu na velikom platnu tumači Colin Firth. Naslov 'Mad About the Boy' lako bi se mogao odnositi na sina, ali i na zaljubljenost u muškarca, a kako piše Daily Mail, čini se da se Bridget Jones i dalje pokušava riješiti poroka (cigarete i alkohol) te muku muči s dijetama i viškom kilograma.

Helen Fielding je u radijskoj emisiji Radio 4's Woman's Hour otkrila da u najnovijem nastavku Bridget koristi Twitter na kojemu baš i nema sljedbenika te da je poprilično 'odrasla'.

'No ona se nikada neće doista promijeniti', rekla je autorica, dodajući: 'Moj se život nastavio pa će tako biti i s Bridgetinim. Radnja treće knjige odvija se u današnjem Londonu, a Bridget čekaju neke sasvim nove stvari. Ukoliko se ljudi budu smijali čitajući knjigu jednako kao ja dok sam je pisala, bit ću sretna.'

Helen Fielding, koja živi između Londona i Los Angelesa sa suprugom Kevinom Curranom, izvršnim producentom 'Simpsona', ima dvoje djece u dobi od šest i deset godina. Godinu dana prije prvog romana, objavljenog 1996, Bridget je 'rođena' nakon što je Helen Fielding, kolumnistica Indenpendenta, zamoljena da napiše dnevnik o svom životu kao singl ženi u tridesetim godinama.

Smatrajući da će to biti 'previše neugodno', Fielding je osmislila lik iza kojega se sakrila. Prve dvije knjige zajedno su prodane u 15 milijuna primjeraka u 40 zemalja, a prema njima su nastali i holivudski filmski hitovi s Renee Zellweger u ulozi Bridget, Hugom Grantom te Colinom Firthom.