KORISNI SAVJETI

Često koristite šampon za suho pranje kose? Evo o čemu morate voditi računa

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 09.10.2020 11:06
  • Objavljeno 09.10.2020 u 11:06
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Šamponi za suho pranje kose sjajan su način za osvježiti frizuru i udahnuti sjaj beživotnoj kosi u kriznim situacijama, no stručnjaci upozoravaju i na negativne strane korištenja ovog popularnog preparata

Svi se slažemo kako je šampon za suho pranje kose idealna opcija kad smo u žurbi pa nismo stigli oprati kosu. Osim toga, mnogi ga koriste i kao odličan proizvod za stajling prilikom izrade trendi polurepa ili različitih frizura koja zahtijevaju dodatni volume.

Ovakvi proizvodi mogu uspješno odgoditi pranje kose, a evo pet najčešćih grešaka koje se javljaju prilikom njegovog korištenja:

1. Greška: Nanosite šampon za suho pranje kose s premale udaljenosti

Kako bi ste osigurali da se šampon za suho pranje ravnomjerno rasporedi i ne ostavlja tragove na kosi, sprej se ne smije držati preblizu. Udaljenost od oko 30 centimetara preduvjet je za idealan rezultat.

2. Greška: Prekratko djelovanje

Raspršiti šampon, na brzinu srediti kosu i odjuriti? Polako! Šamponu za suho pranje treba neko vrijeme da obavi svoj posao: a to se najviše odnosi na upijanje viška sebuma. Stoga treba pričekati tri do pet minuta nakon nanošenja i tek onda lagano umasirati proizvod vrhovima prstiju. Nakon toga kosu slobodno stilizirajte kao i inače.

3. Greška: Nanosite proizvod na cijelu kosu

Ovo je vrlo česta greška no šampon za suho pranje treba nanositi isključivo na korijen. Ako ga nanosite na cijelu duljinu kose i vrhove samo će je dodatno isušiti. Stoga prvo kosu razdijelite češljem i djelomično nasprejajte šampon tamo gdje mislite da korijenu treba malo osvježenja.

4. Greška: Prečesto korištenje

Dan za danom koristite šampon za suho pranje? Ovo nikako ne biste smjeli. Naime, sastojci šampona talože se na tjemenu, začepljuju pore i stvaraju sivi film na kosi. Zato uvijek koristite suhi šampon najviše dva dana za redom, a zatim dobro operite kosu klasičnim šamponom.

5. Greška: Pripazite na vlasište

Ako često koristite šampone za suho pranje kose, važno je temeljito očistiti vlasište i kosu. Odaberite šampon koji odgovara vašoj kosi i potrebama vlasišta i lagano umasirajte u vlasište dok perete kosu. Dodatni savjet: Obavezno koristite pilinge za njegu vlasišta koji će ukloniti ostatke šampona za suho pranje i obnoviti vlasište.