PREPORUČUJU PEČENE ŠTRUKLE

Britanski Guardian među deset najzanimljivijih europskih božićnih sajmova uvrstio Advent Zagreb

23.11.2022 u 14:58

Bionic
Reading

Građani širom Europe ponovno će moći punim plućima uživati u božićnim sajmovima, a britanski Guardiam na svoj je popis deset najzgodnijih uvrstio i naš zagrebački Advent

'Park Zrinjevac u Zagrebu postaje božićna čarolija', piše britanski list i čitateljima dočarava atmosferu našeg Adventa.

Lampioni osvjetljavaju drvorede, slikovito opisuju Britanci, a na zgodnom sajmu s drvenim kućicama prodaju se darovi koje su izradili lokalni umjetnici te blagdanska hrana i piće.

'Probajte pečene štrukle, peciva s mekim sirom', preporučuju svojim čitateljima i pokušavaju objasniti kako otprilike izgleda ponos zagorske kuhinje.

Ukazuju Britanci i da se božićna čarolija ne odvija samo na Zrinjevcu, te da se u sklopu šestotjednog zagrebačkog Adventa, koji traje od 26. studenog do 7. siječnja, fešta diljem grada.

'Na trgu bana Josipa Jelačića ogromno je božićno drvce, a živa glazba, klizališta i štandovi po parkovima i trgovima diljem grada', piše Guardian.

Na prestižnoj listi najzgodnijih europskih božićnih sajmova, na kojima prema njihovom naslovu kupuje i sam Djed Božićnjak, našli su se još Božićni sajam u Valkenburgu (Nizozemska), Božićni sajam u klancu Ravenna (Schwarzwald u Njemačkoj), Pariška noćna tržnica (Francuska), Božićni sajam Münsterhof (Zürich, Švicarska), Božićni sajam u Gornjem gradu Vilniusa (Litva), Liseberg božićni sajam (Göteborg, Švedska), Zvjezdani sajam u Bernu (Švicarska), Božićni sajam Fulpmes (dolina Stubai, Austrija) i Sajam Svete Lucije (Barcelona, ​​Španjolska).