crno i bijelo

Brend Robert Sever predstavio novu kolekciju: 'Odjeća koja je održiva i nema rok trajanja kroz neku zadanu sezonu'

09.02.2022 u 12:56

Bionic
Reading

Za početak godine i kao uvod u novu modnu sezonu, poznati hrvatski brend Robert Sever donosi novu kolekciju naziva 1/22. Pret-a-porter kolekciju čini dvadesetak odjevnih kombinacija koje su kao i uvijek kompletirane nakitom i modnim detaljima u total look. Ovom kolekcijom brand nastavlja svoju stilsku priču u kojoj inzistira na suvremenom, ženstvenom i chic izričaju

Ovom kolekcijom brand ulazi u svoju 21. godinu postojanja te samim time donosi i nekoliko noviteta u samom načinu prezentacije novih radova.

'Ove sezone radili smo na interpretacijama klasične košulje, sakoa i hlača, kao i jakni, fokusirani na ideju da je svaki artikl lako izdvojiti i da se može lagano ukomponirati u već postojeće stvari u nečijoj garderobi. Svaki dio pomno je osmišljenih i realiziranih detalja koji definiraju stil RS estetike, ne prateći trend već nastojeći izraditi odjeću koja je održiva i nema rok trajanja kroz neku zadanu sezonu. Paleta boja je klasična i praktična, fokusirana na crnu i bijelu, koja se provlači kroz bazu koja je izrađena od crnog kepera, dok fluidnije modele stvaramo od šifona sa ženstvenim motivom flore koja se kao light motiv proteže kroz cijelu stilsku priču', objašnjava dizajner.

  • +13
Robert Sever Izvor: Promo fotografije / Autor: Robert Sever

Vizuali nove priče snimljeni su u plesnoj dvorani Ansambla Lado, što je dalo posebnu energiju novim fotografijama koje je i ovog puta snimio sam dizajner. Ovom kolekcijom brand nastavlja svoju ideju stvaranja manjih serija, kao i unikatnih posebnih modela, kako bi svojim radom podržali ideju održive odjeće, te proizvodili kvalitetne artikle koji su zauvijek dio nečije garderobe. 

'Kod osmišljanja i proizvodnje prije svega razmišljamo kako bi ispunili potrebe naših klijentica, stvarnih žena koje nose našu odjeću kao dio svog vizualnog izražaja, naravno, s nekom zanimljivom estetskom pričom koja nam služi kao light motiv pri stvaranju kolekcije. Fokus je uvijek na vrlo nosivim komadima garderobe, koji su lako primjenjivi za dnevne situacije, pritom razmišljajući o tome kako svaka žena želi biti praktična i funkcionalna kroz dan', kaže Robert Sever.