elegantna i chic

Boja kave je nova crna: Evo kako nositi najotmjeniju nijansu ove zime

25.11.2023 u 15:55

Bionic
Reading

Od modnih pista do uvijek inspirativnog street stylea, boja kave ističe se kao elegantna pobjednica ove sezone

U šarolikosti modnih trendova ističe se jedinstvena i bezvremenska boja: kako je ugodna, topla i meka, djeluje gotovo poput jesenskog zagrljaja. Riječ je o boji kave, nijansi smeđe prožetoj dubljim i intenzivnijim notama, a nalazi se u toplim tonovima tog kromatskog kruga.

Kava je svestrana boja koja igra vitalnu ulogu u modi jer služi kao osnova stila. Poput crne ili bijele, može se kombinirati s bilo kojim odjevnim predmetom i teksturom, odišući diskrecijom i profinjenošću.

Od modnih pista do street stylea, boja kave pokazala se tihim, ali impresivnim trendom sezone. Budući da je vrlo bliska crnoj, savršena je kao alternativa kada tražimo puno topliji i mekši osjećaj.

Boja kave će biti hit sezone

Boja kave je dio smeđeg spektra, nijansa koja je direktno povezana sa zemljom, koja budi sigurnost i toplinu. Apsolutno je sofisticirana i vrlo glamurozna, a pri tome vrlo nenametljiva. Iako se često povezuje s tugom i monotonijom, može odavati spokoj: prema utjecajnoj engleskoj tvrtki za prognoziranje trendova WGSN, nijansa intense rust također će biti jedna od najpopularnijih boja u 2025. godini. A riječ je toploj i bogatoj nijansi crvenkastosmeđe.

'Ova intenzivna topla nijansa je međusezonska smeđa koja asocira na stabilnost. Svojim luksuznim i utješnim karakterom, intense rust priziva zemlju i tlo te je prožeta toplinom i teksturom. Inspirirana je potrošačima koji sve više pridaju važnost održivosti nego novosti, prihvaćajući kulturu recikliranja, ponovne uporabe i proizvoda s trajnom privlačnošću. Ova boja, koja odaje autentičnost i suzdržani luksuz, promiče povratak klasičnog dizajna', poručuju iz tvrtke za predviđanje trendova.

Boja kave na modnim pistama u kolekcijama za jesen/zimu 2023./2024.

Boja kave se uspjela istaknuti među ostalim klasičnima, poput crne, kraljevskoplave i obične bež. Danas je pozicionirana kao jedna od omiljenih mnogih luksuznih brendova, a koji su je i predložili na modnim revijama jesen/zima 2023.

Ova duboka tamnosmeđa nijansa je sofisticirana i klasična te idealna za svečane komade, kao što su krojena odijela, boho bluze i maksi haljine.

Akris je vidi u luksuznom i mekom baršunu, Altuzarra na dugoj haljini fluidne teksture, Alaïa u haljini s efektom brušene kože i krznenim maksi ovratnikom, Lanvin i Saint Laurent u rigoroznim i besprijekornim odijelima i krojenoj gornjoj odjeći, dok je Tod's, koji ju je učinio lajtmotivom kolekcije, vraća u lepršavijem obliku, prožimajući minimalističku minicu i sako haljinu elegancijom.

  • +14
Modni komadi u boji kave Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kako ove sezone nositi boju kave

Kava u total looku

Kao klasična nijansa suvremenog izgleda i osjećaja, vrlo elegantna i profinjena, ali topla i mekana, idealna je za jednobojno odijelo. No ne propustite poigrati se različitim nijansama i teksturama, baš poput Chiare Ferragni, koja je to učinila dugim kožnim kaputom i tanko pletenom mini haljinom.

Boja kave u kombinaciji s crnom

Teško je pronaći bolju harmonije od one stvorene između boje kave i crne, savršenog izraza tihog luksuza. Kaia Gerber, naprimjer, vrlo se često poigrava kombinacijom hlača i majice u crnoj boji sa smeđim kaputom, kreirajući tako vrlo sofisticiran dnevni stajling.

Boja kave s bež nijansama

Megan Fox ublažuje odvažnost kratkog krojenog odijela sastavljenog od sakoa i ultrakratkih hlača u boji kave s bež kaputom, klasikom bezvremenske elegancije.

Boja kave i bijela boja

Baš kao i ecru, bijela je savršena za kombiniranje s bojom kave. Razlika je u tome što kava, jer je hladna, stvara jasniji kontrast, generirajući vrlo sofisticirane lookove.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'