U DUHU 60-IH

Bob stiliziran na ovaj način postao neočekivani trend godine

28.08.2023 u 16:23

Bionic
Reading

Iz sezone u sezonu skromni bob slovi za najtraženiji stil frizure u salonima, što nimalo ne čudi uzmemo li u obzir njegovu svestranost

Bilo da se radi o ultrapreciznoj tupoj verziji, voluminoznoj talijanskoj ili onoj slojevitoj u duhu estetikeY2K, danas uistinu postoji verzija boba za svačiji oblik lica i tip kose. Posljednjih mjeseci u svijetu poznatih trendseterica ta je frizura itekako prisutna, a ponajviše njena uvrnuta verzija.

Uzimajući inspiraciju iz stilova s razdjeljkom po sredini i zabačenim pramenovima iz 60-ih, uvrnuti bob bezvremenska je frizura.

Za razliku od klasične varijante, gdje je stil često definiran oštrim rubovima i tupim vrhovima, uvrnuti bob ima nešto mekši završetak te su krajevi pramenova okrenuti gore.

Uvrnuti bob, koji trendseterice predvođene Hailey Bieber osobito obožavaju, iznimno je lako rekreirati. Sve što vam treba je pegla za kosu.

Kada zagladite kosu, a prije nego što dođete do vrhova pramenova, zakrivite peglu pokretom gore kako biste dobili uvrnuti izgled.

Uvrnuti bob na poznatim damama