NIJE SAMO IME NOVO

BMW serija 3 Coupe je mrtva, živjela serija 4 Coupe

06.12.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Nakon gotovo četiri desetljeća proizvodnje BMW-ov najpopularniji model, serija 3, neće dobiti izvedbu coupe. U BMW-u su, naime, odlučili da je dovoljno prestižan za vlastitu seriju

Serija 4 Coupe je stoga nova serija 3 Coupe, međutim kako ne bi sve ostalo samo na promjeni imena, Bavarci su se potrudili i novi automobil uistinu učinili naprednijim. Ne dajte da vas zbuni podatak da je netom predstavljen automobil koncept, u BMW-u su skloni katkad tako nazvati praktički gotove modele.

Nova serija 4 gradit će se na platformi serije 3, od koje je duža 29 mm (4.641 mm), šira 44 mm (1.826 mm) i niža 16 mm (1.362 mm). Automobil također raspolaže 50 mm dužim međuosovinskim razmakom (2.850 mm) te ima 45 mm širi razmak između kotača sprijeda, a 80 mm straga.

Dizajn je vrlo uspješna fuzija vizualnih elemenata viđenih na seriji 3 i većoj seriji 6, a moramo priznati da nam je stražnji kraj automobila privlačniji od prednjeg.

BMW je prešutio mehanički dio priče, no za očekivati je da će seriju 4 pogoniti posljednja generacija turbopunjenih benzinaca i dizelaša s najsnažnijim M4 na vrhu ponude.

Automobil će službeno biti predstavljen na autosalonu u Detroitu, serijsku izvedbu možemo očekivati već u Ženevi, dok bi prodaja mogla krenuti sredinom iduće godine.

Dotad uživajte u fotogaleriji i videoprezentaciji koje donosimo u nastavku.