Amaranthine

Biseri, nakit koji vole djevojke i žene

05.12.2019 u 14:51

Bionic
Reading

Biseri su jedan od najcjenjenijih darova prirode i jedan od najstarijih poznatih dragulja – predmet su želja i statusni simbol preko 4000 godina.

Za bisere su vezana brojna vjerovanja, uključujući i ono da biser svom vlasniku donosi sreću i bogatstvo. Njihov oblik u brojnim je kulturama kroz povijest povezivao bisere sa Mjesecom. U drevnoj Kini vjerovali se da biseri imaju moć zaštite od zmajeva koji rigaju vatru. U Europi simbolizirali su skromnost i čistoću. Kroz povijest prirodni biseri bili su (i još uvijek jesu) bili dostupni samo najbogatijima. Neki od najpoznatijih izvora prirodnih bisera kroz povijest su Perzijski zaljev, mora oko Sri Lanke, Kineske rijeke i jezera, mora oko Venezuele i Paname i tople vode oko Tahitija. Zbog prevelikog izlova školjaka, uzgoja bisera i naftnih bušotina, ti izvori prirodnih bisera gotovo da su nestali. Način na koji nastaju prirodni biseri prilično je nevjerojatan i mogli bi reći čudo prirode! Proces započinje kad strani predmet uđe u ljusku kamenice i stane žuljati meko unutarnje tijelo školjke. Da bi se zaštitila od iritanta, kamenica ga omata svojom svilenkastom kristalnom izlučevinom tvoreći ono što znamo kao prirodni biser. Budući da je svaki prirodni biser jedinstven, svaki je različitog oblika, veličine i boje koje rangiraju od bijele, preko bež, sive, srebrne pa do nijansi sive.

Od početka 20 stoljeća počinje i značajniji uzgoj bisera, posebno u Kini i Japanu. Tu čovjek fizički intervenira i u školjku stavlja djelić sedefa oko kojeg se formira biser. Na taj način utječe se na veličinu i oblik bisera – uzgojeni biseri imaju pravilniji oblik, a zbog načina na koji nastaju postaju i dostupniji. Biser je vječno popularan u izradi nakita i idealan modni dodatak u svim odjevnim kombinacijama. Iako spomen bisernog nakita može evocirati na Coco Chanel, Audrey Hepburn ili Grace Kelly u malim crnim haljinama ili elegantnim kostimima, u modernoj interpretaciji biser jednako dobro pristaje uz jeans i T-shirt.

Brend nakita Amaranthine donio nam je limitirano Božićno izdanje svojim popularnih narukvica ručne izrade sa biserima u centru pažnje.

Biseri na plavom koncu https://amaranthinestore.com/collections/amaranthine/products/white-pearls-bracelet

Biseri na tamnoplavom satenskom koncu https://amaranthinestore.com/collections/amaranthine/products/midnight-blue-strings-white-pearls-bracelet

Biseri na crnom satenskom koncu https://amaranthinestore.com/collections/amaranthine/products/black-string-white-pearls-bracelet

Biseri na bordo satenskom koncu https://amaranthinestore.com/collections/amaranthine/products/cherry-red-white-perls-bracelet

U kombinaciji sa satenskim trakama, srebrom i jedinstvenim kopčanjem, Amaranthine biserne narukvice idealno kombiniraju casual sa elegantnim na nadolazeće blagdane. I sve druge dane u kojima se želite osjećati posebno, jer Amaratnihine narukvice prava su mala unikatna umjetnička djela na ruci.

Ne propustite se upisati na newsletter na stranici https://amaranthinestore.com/ i ostvariti 20% popusta prilikom kupnje vaše narukvice.

Više saznajte na Instagram profilu @amaranthine_collection ili FB stranici