INSPIRACIJA S MODNIH PISTI

Bezvremenski klasik: Evo kako ove sezone možete nositi sakoe na svjež i moderan način

20.05.2020 u 14:36

Bionic
Reading

Odjevni komad koji većina žena posjeduje u ormaru i često predstavlja konzervativni odgovor poslovnom stilu odijevanja posljednjih sezona postao je punopravan član street style scene, a ukoliko biste mu željeli udahnuti svjež i moderan duh, donosimo vam pet načina na koje navedeno možete postići

U sportskom duhu

Udobna odjeća sportskih karakteristika, koja najbolje opisuje trend athleisure, posljednjih tjedana usred pandemije koronavirusa i činjenice da brojni ljudi širom svijeta većinu dana provode u domovima, bilježi ogromnu popularnost. Ako ste trend athleisure ikada poželjeli istaknuti u kombinaciji s bezvremenskim sakoom, inspiracija za stajling stiže ravno s modne revije popularnog američkog brenda The Row, čije su osnivačice i dizajnerice slavne blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen.

Klasičan crni sako u sklopu predstavljanja svoje aktualne kolekcije, kombinirale su s majicom i sportskim pletivom, a da ovi naizgled nespojivi odjevni komadi u praksi mogu itekako funckionirati, dokazali su i dodatkom sportskih sandala na čičak koje ove sezone slove za ultimativni modni hit.

Sako s haljinom

Ako se posljednjih tjedana više oslanjate na nošenje laganih i lepršavih haljina, inspirirajte se stajlingom predstavljenim u sklopu aktualne kolekcije francuske modne kuće Chloe koja je crni model sakoa predstavila u kombinaciji s lepršavom, bijelom haljinom maksi dužine, čime je postignuto izdanje u maniri boho stila odijevanja.

Sako s bermudama

Brojna renomirana dizajnerska imena u modnoj industriji ove sezone odlučila su se poigrati idejom nošenja odijela u ljetnim mjesecima. Brendovi poput njujorškog Tibija, tako su predstavili komplet od tvida u znaku sakoa strogog kroja i opuštenog modela bermuda hlača kojima se prognozira veliki uspjeh u narednim mjesecima.

Sako odvažne boje

Prednosti vedrih boja koje uspijevaju podići raspoloženje široko su dokumentirane, stoga brojni modni eksperti predlažu da svojim sakoima u pouzdanoj crnoj ili mornarski plavoj boji ove sezone pridružite jedan upečatljivi primjerak. Da će sakoi vedrih boja, a osobito u funkciji odijela, biti itekako dobrodošli u ljetnim mjesecima, dovoljno govore aktualne kolekcije vodećih dizajnerskih imena poput one urugvajske dizajnerice Gabriele Hearst.

Sako s trapericama

Trend buržoazije 70-ih prvi se put pojavio u prošlosezonskim kolekcijama namijenjenim sezoni jesen/zima, a od tada ga modni svijet rado prihvaća. Inspirirajte se stajlingom iz aktualne kolekcije francuske modne kuće Saint Laurent koja je klasičan sako nautičkog stila kombinirala s bezvremenskom, bijelom košuljom i izrezanim trapericama do koljena, uz dodatke u duhu ludih 70-ih.