ZNAJU NAJBOLJE

Bezvremenski i odlični beauty savjeti naših mama

26.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Iako mnogi ignoriramo naše roditelje i njihove savjete smatramo zastarjelima, u većini stvari mama ipak zna najbolje. U svakom slučaju o ljepoti i njezi zna neki trik kojeg nismo svjesni, a koji će nam pomoći očuvati mladost i ljepotu

Svatko se može sjetiti barem jednog beauty savjeta koji mu je mama otkrila, a svakako bi bilo dobro poslušati koje mudrosti o ljepoti zna starija generacija.

Uvijek savršena frizura
Ima mama kojima je na prvom mjestu savršena i njegovana kosa, kao glavni ukras našeg lica i ljepote. Frizura koje odlično pristaje, sjajna kosa i redovito osvježavanje boje. Uz takvu kosu koju će svatko primijetiti potreban je minimalan make-up. Ne štedite novac na njegu kose.

Njegujte vrat
Mnogi od nas zanemaruju vrat. Svi njegujemo uglavnom lice, radimo pilinge i maske, no vrat obično bude zapostavljen. Neke mame će vam reći da je vrat iznimno važan jer najprije otkriva godine. 'Brinite se o svom vratu, uvijek ga hidratizirajte, kako ne bi bilo prekasno za njegu kada već počne otkrivati stvarne godine', kaže mama jedne beauty asistentice.

U svemu imajte mjeru
Možete uživati u porciji pomfrita ili sladoledu, ali ponekad i ne u neumjerenim količinama. Ako se držite zlatne sredine, nikada nećete pretjerati i možete si priuštiti sitna zadovoljstva, koja neće naštetiti vašoj ljepoti.


Ne dirajte lice rukama
Nije rijetkost da mame upozoravaju djecu da ruke drže podalje od usta i lica. Ta loša navika proteže se i kasnije u životu pa nesvjesno puno puta rukom prelazimo preko lica zaboravljajući koliko smo prljavih površina tijekom dana dodirnuli. Imajte na umu da tipkovnica, kvake, ručke u tramvaju, volan automobila i nisu baš najčistija mjesta te da sve bakterije s njih prenosite na kožu lica.

Zaštitite se od sunca
Od malih nogu nam viču da se maknemo od sunca da ne bismo izgorjeli, a danas više nego ikada piše se i upozorava na štetnost sunčanih zraka. Omiljeni i najvažniji beauty savjet mnogih mama je da se klonite sunca. Koristite manje ulja za tamnjenje, a više krema sa zaštitnim faktorom. Dobro je čak kupiti i kremu sa zaštitom pa čak i balzam za usne za zaštitom od sunca.

Ne zaboravite na njegu kože
Uvijek nakon tuširanja nanosite losion na tijelo. Mame savjetuju da ga nanesete na vlažnu kožu osobito zimi.

Posvetite se sebi jednu večer u tjednu
Izdvojite za sebe jednu večer kako biste odradili svoje beauty rituale. Sredite nokte, stavite masku na lice, operite kosu i nahranite je regeneratorom te ga držite na glavi dulje nego obično, slušajte glazbu, gledajte televiziju. Bez obzira na brz tempo života, mame savjetuju da ne zaboravite na sebe.

Oprezno s čupanjem obrva
Možda vam tanke obrve u jednoj tinejdžerskoj fazi izgledaju kul, no previše tanke obrve nisu baš lijepe, pogotovo kada ih u zrelijim godinama morate ocrtavati olovkama. Čuvajte svoje obrve i počupajte ih s mjerom.

Uvijek nosite rumenilo
Kada je Elizabeth Siegel viša beauty urednica u jednom magazinu rekla mami da joj ne treba rumenilo, ona joj je samo poručila: 'Draga, svi trebaju malo rumenila.' U pravu je.

Njegujte stopala i ruke vazelinom i losionima
Naime, mame znaju da lijepa stopala i ruke otkrivaju njegovanu ženu. Neke na ruke stavljau maslinovo ulje, vazelin ili hranjive losione i potom noge i ruke omotaju mekanim toplim materijalima kako bi upile blagotvorne sastojke i postale mekše.

Manje je više
Vjerojatno smo svi u nekoj fazi života nosili previše make-upa, previše detalja, previše boja u kosi. No s vremenom većina postaje svjesnija da je manje - više. Make-up neka bude minimalan i prirodan i izgledat ćete ljepše, to je najvažniji savjet mame web-urednice Fione Gibb.