OBRATITE PAŽNJU

Bez obzira na vaš konfekcijski broj: Ovih pet modnih grešaka vizualno dodaju i do nekoliko kilograma

05.11.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Preuski ili preširoki, pojedini odjevni komadi pri nošenju u stanju su vizualno dodati i do nekoliko kilograma, a modni stručnjaci pobrojali su pet najčešćih grešaka koje činimo i kako ih možemo izbjeći u misiji kreiranja laskavih odjevnih kombinacija

Takozvani 'body positivity' pokret velika je i važna tema u modi – uostalom, svaka je žena lijepa, bez obzira na to koliko teži i koju veličinu odjeće nosi, no ipak nitko u konačnici ne želi izgledati punije nego što zapravo jest. Iz tog razloga trebali biste izbjegavati ovih pet čestih stilističkih pogrešaka.

Ne obraćate pažnju na boju svojih traperica

Modeli traperica nepovoljne sheme boja ili intenzivnog ispanog efekta na bedrima u stanju su vizualno dodati i do nekoliko kilograma čak i na ženama manekenske građe tijela.

Kako biste izbjegli ovu, prema riječima modnih stručnjaka, čestu grešku koju brojne žene čine, birajte tamnije modele traperica koji će laskati figuri.

Nošenje preuske odjeće

Majice, haljine, suknje ili hlače koje su preuske i koje na tijelu ne stoje kako bi trebale rezultirat će vizualno punijim izgledom bez obzira koji konfekcijski broj inače nosili, stoga je bitno odabrati one odjevne komade koji će pravilno pristajati figuri i neka vas pritom ne zbune podaci o veličini na etikatama odjevnih predmeta koji se uvelike razlikuju ovisno o samom proizvođaču i tipu odjevnog komada.

Preširoka odjeća

Iako smo posljednjih sezona svjedoci velike popularnosti odjevnih komada predimenzioniranog kroja, njihove pojedine verzije u stanju su vizualno stvoriti suvišne kilograme tamo gsje ne postoje. Kako biste navedeno izbjegli u stajlinzima se poigrajte proporcijama tako što ćete predimenzionirani komad kombinirati s užim.

Pretjerujete sa slojevima odjeće

Takozvanom slojevitom stilu odijevanja svake godine s padom temperatura proporcionalno raste popularnost, no previše slojeva odjeće može rezultirati nimalo laskavim dojmom, a kako biste ga izbjegli obratite pažnju na to da se slojevi odjeće razlikuju u svojoj dužini.

Nosite pogrešne cipele

Kao što je odjeća u stanju rezultirati nimalo laskavim dojmom figure, isto se odnosi i na pojedine modele obuće. Pogrešan model može vizualno 'stisnuti' noge i učiniti da izgledaju šire i kraće nego što zapravo jesu. Ovo se osobito odnosi na modele obuće s oblim vrhom, ravnim potplatom ili uskim remenčićima na gležnjevima. U postizanju laskavog izgleda nogu, nećete pogriješiti odabirom cipela sa šiljastim vrhom ili manjom potpeticom koja će pritom izduljiti figuru i noge učiniti vitkijima.