DOMINIRALI MODNIM PISTAMA

Razbijaju jesensko sivilo: Pet neodoljivih printova koje ćete poželjeti uključiti u svoje stajlinge

15.10.2020 u 15:35

Bionic
Reading

Jesenska moda ne vrti se samo oko boje devine dlake i sive. Kada teperature značajno padnu, s njom proporcionalno raste popularnost pojedinih modnih uzoraka, a ove godine glavni je fokus na cvijeću u 'tamnom' izdanju, osvježenom životinjskom printu, umjetničkim uzorcima i onima kakve najčešće viđamo u interijerima

S dolaskom hladnijih mjeseci u godini postoji nepisano pravilo koje se odnosi na nošenje odjeće 'strožih' boja i uzoraka, no umjesto da i ove jeseni padnete pod utjecajem praktične boje devine dlake, crne ili sive, svojim aktualnim kolekcijama renimirana dizajnerska imena inspiriraju nas da napustimo kromatsku dosadu i koketiramo sa zanimljivim printevima.

Karirani uzorak

Ovaj klasik u svijetu uzoraka može biti iznimno elegantan i šik (Dior), gotičke privlačnosti (Alexander McQueen) ili činiti sastavni dio senzualnih odjevnih predmeta (Saint Laurent). Kreacije viđene u aktualnim dizajnerskim kolekcijama samo potvrđuju činjenicu koliko je karirani uzorak svestran i bezvremenski modni trend kojem svakako trebate osigurati počasno mjesto u ormaru.

Umjetnički uzorak

Umjetnost je oduvijek prisutna u modi, ne samo kao nadahnuće, već se ponekad izravno ističe kao počast ili u ironičnom smislu. U aktualnim dizajnerskim kolekcijama, umjetničke tendencije istaknute su na suptilan način kroz eksploziju boja, tehniku patchwork i oslikane tkanine.

Cvjetni uzorak

Sa ovim sveprisutnim uzorkom u sezoni proljeće/ljeto nećemo se oprostiti ni u hladnim mjesecima. U mnoštvo oblika i stilova, cvjetni uzorak u sezoni jesen/zima najpopularniji u 'tamnom' izdanju i zagasitoj paleti boja specifičnoj za jesenske mjesece.

Uzorci inspirirani dekorom u interijerima

Poput starinske tapiserije, sofe ili vintage tapeta na zidovima, uzorci kakve viđamo u interijerima bogatih antiknim namještajem i dekorom, ove sezone svoje mjesto pronašli su na brojnim odjevnim komadima iz aktualnih kolekcija poznatih dizajnerskih brendova.

Životinjski uzorak

Uz uobičajeni leopard i zmijski uzorak koji se proteklih sezona dobrano udomaćio na brojnim odjevnim komadima, modnim dodacima i obući, ove sezone u popularnosti bi ih mogao dostići kravlji i uzorak zebre, ako je suditi po aktualnim kolekcijama vodećih dizajnerskih imena.