SVE ZA TURISTE

Berlin posjetitelje osvaja ljubaznošću

16.03.2009 u 13:47

Bionic
Reading

Grad Berlin pokrenuo je kampanju u kojoj će zaposlenici gradskih službi ljubaznošću osvajati turiste, a sve s namjerom da privuku što veći broj posjetitelja u ova krizna vremena

Budući da će se na jesen obilježiti 20. godišnjica pada Berlinskog zida, a svjetsko prvenstvo u atletici održava se u Berlinu u kolovozu, policija, čistači ulica, osoblje na aerodromima i taksisti su počeli nositi posebne crvene pribadače kako bi turistima signalizirali da su im spremni pomoći u svakom trenutku.

Kampanju su organizirale gradske vlasti i lokalne tvrtke, a sličnu prijateljsku pomoć Nijemci su nudili prije tri godine za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu.

U protekloj je godini Berlin posjetilo rekordnih osam milijun posjetitelja, a unatoč krizi to je i dalje vrlo popularno turističko odredište. U prilog mu svakako idu i niske cijene. Do Berlina leti velik broj low cost kompanija, a polovina turista dolazi jeftinim letovima. Smještaj u tom gradu daleko je povoljniji nego u razvikanim europskim turističkim odredištima poput Londona ili Pariza. Usporedbe radi, noćenje u hotelu s četiri zvjezdice u Berlinu košta oko 150 eura, što je dvostruko manje nego u spomenutim gradovima.