SVE za bebu

Bebina prva godina: igračke koje prate motorički razvoj djeteta

06.12.2019 u 08:58

Bionic
Reading

Vaše se novorođenče u početku tek privikava na život izvan majčine utrobe, ali će se vrlo brzo početi zanimati za svijet oko sebe. Tijekom prva tri mjeseca, ležeći na trbuhu beba vježba podizanje glavice i ramena od podloge, počinje hvatati predmete ručicama te reagira na zvukove

Kako bi vrijeme provedeno na trbuhu bilo istovremeno korisno i zabavno, postavite dijete na podloge za igru (baby gym) koje sa svojim šarenilom i dodacima stimuliraju bebina osjetila. Kada je djetetu potreban aktivan odmor, možete ga staviti u krevetić da ga zabavlja muzički vrtuljak ili u ležaljku da može promatrati ukućane i zbivanja oko sebe.

Od četvrtog do šestog mjeseca života, većina beba se već naveliko okreće s trbuha na leđa i obratno. Podloge za igru su u ovom razdoblju još uvijek aktualne, a kako dijete sve stavlja u usta, treba paziti da ne dohvati neki sitni predmet i da su igračke primjerene njegovoj dobi. Stoga se opskrbite zvečkama, lopticama, kockama, čašicama, mekanim slikovnicama i plišanim igračkama. Grizala za zube su veliko olakšanje kod izbijanja zubića jer se s njima mogu bebi masirati desni, a i zanimljiva su igračka.

Od sedmog do devetog mjeseca života, većina djece počne samostalno sjediti i puzati. Dijete će u ovom razdoblju puno lupkati sa svojim igračkicama i često će ih bacati na pod, a pomalo se već razvija i hvatanje sitnih predmeta palcem i kažiprstom. Možda će baš zato vašem djetetu najzanimljivija igra biti bacanje žlice ili skupljanje mrvica kruha dok sjedi u hranilici. Također su korisne igračke koje potiču na puzanje tako što se pomiču u jednom smjeru, a dijete puže za igračkom pokušavajući je uloviti.

Od desetog do dvanaestog mjeseca života, većina djece će se početi samostalno podizati u stojeći položaj i hodati uz pridržavanje. U ovom su razdoblju od velike koristi su guralice koje potiču dijete na samostalno podizanje i hodanje, pružajući mu stabilnost i mnoštvo interaktivnih sadržaja (različite boje i oblici te zvučni efekti). Ne treba zaboraviti ni igračke za kupanje, napravljene upravo zato da svako kupanje pretvore u igru i veselje.

U internet trgovini svezabebu.hr možete pronaći široki asortiman proizvoda za bebe i majke, kao i široku paletu popratnih proizvoda. Sve što vam je ikad trebalo za vašu bebu od sada na jednom mjestu! Da ne bi bilo zabune, naći će te tu ponešto i za tate :)

Ponosni su na brzinu dostave, na ponudu brendova u koje vjeruju i koje i sami vole, ponosni i na to što su kupcima dostupni i nakon kupnje proizvoda, a posebno su ponosni na personalizirani odnos s klijentima koji im se uvijek vraćaju.