LJETNA UŽIVANCIJA

Bazeni su idealni za opuštanje i užitak

  • Autor: Monika Galović
  • Zadnja izmjena 10.08.2011 08:37
  • Objavljeno 10.08.2011 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bazen u vlastitom dvorištu pruža mnogobrojne užitke: od mogućnosti osvježenja hladnom vodom u vrućim ljetnim danima do organiziranja popodnevnih i večernjih partija uz dobro društvo

Odabir bazena ovisit će o veličini raspoloživog prostora u dvorištu, željenom dizajnu i obliku te financijskim sredstvima koja ste spremni uložiti. Ukupan dojam bi se trebao uklopiti u već postojeći način uređenja kuće i okoliša, bilo da se radi o modernom, rustikalnom, bilo o nekom drugom stilu. Kvaliteta ugradnje kao i dodatni sadržaji poput hidromasažnih mlaznica upotpunit će ugođaj trenutaka provedenih u bazenu.

interijer.net

interijer.net

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ugradnju bazena povjerite tvrtki specijaliziranoj za obavljanje ovakve vrste poslova. Projekt bazena sa svim potrebnim instalacijama treba biti napravljen stručno kako bi ugradnja, kao i buduća funkcija bazena bili besprijekorni. Loše izvedene instalacije i nestručno ugrađen bazen stvarat će stalne probleme prilikom korištenja i održavanja. Specijalizirane tvrtke dat će garanciju za svoj rad, a vama sigurnost da će sve eventualne nepravilnosti biti na vrijeme uklonjene.

Osim same ugradnje, pobrinite se i za atraktivan okoliš. Drveće, različite biljke, način popločenja, ležaljke i suncobrani dat će ukupan dojam. Stil uređenja prilagodite vlastitom ukusu, a ne modnim trendovima, jer je važan vaš doživljaj ovog prostora. Prilikom odabira materijala za popločenje staza oko bazena, odaberite svakako protuklizne materijale kako biste spriječili mogućnost ozljeda na vlažnoj podlozi.

Oblik, veličina i dubina bazena definirat će način i mogućnosti njegove upotrebe. Bazen može biti dječji, rekreacijski te za plivanje. Zaobljeni bazeni, okruglih, elipsastih ili organskih oblika primjereni su za dječje i rekreacijske bazene, dok su oni pravokutnih oblika i većih dubina preporučljivi za plivanje. Kvalitetan i pravilno ugrađen preljev bazena omogućit će nesmetano otjecanje vode koja prelazi rub bazena i njeno filtriranje.

Rasvjeta bazena i okolnog prostora utjecat će na ukupni dojam. Igra svjetla, vode i bljeska odabrane obložne keramike stvarat će posebne ugođaje i ambijente. Kupanje, odmaranje na ležaljci, druženje s partnerom ili prijateljima bit će kvalitetnije uz atraktivne svjetlosne efekte. Stoga posebnu pozornost posvetite upravo rasvjeti bazena. Romantično večernje ozračje bit će prava poslastica nakon svih dnevnih aktivnosti.

Bez obzira na veličinu i odabrani oblik bazena, uživanje u njegovim čarima je zagarantirano. Uz pridržavanje uputa, koje ćete primiti prilikom ugradnje, svi poslovi koji se nameću oko održavanja bazena i njegovog okoliša bit će vrlo jednostavni. Radost koju pruža bazen u vlastitom dvorištu puno je veća od svih obaveza, stoga organizirajte i vi svoj aqua kutak sreće i užitka!

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!