KĆER TALIJANSKOG PREMIJERA

Barbara Berlusconi: Ogorčena sam zbog tatinih seks skandala

22.12.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Kći kontroverznog talijanskog premijera, Silvija Berlusconija, progovorila je o svom ogorčenju i previranjima zbog seks skandala u koje je bio involviran njezin otac

Barbara Berlusconi (26) dodala je da ga, bez obzira na emocije s kojima se suočila i neslaganjima s njegovim političkim odlukama i općenito, 'i dalje jednako voli'.

Sedamdesetčetverogodišnji Berlusconi bio je sudionik niza sočnih seks skandala od travnja prošle godine, započetih upitnom povezanošću s 18-godišnjom manekenkom specijaliziranom za snimanje donjeg rublja, Noemi Letizijom.

Barbara Berlusconi

To je bio samo otponac da isplivaju ispovijesti eskort dama koje su rekle da su bile gošće partija u njegovim službenim rezidencijama, računajući i jednu koja je kategorički tvrdila da je bila plaćena da provede noć s njime.

Prošli je mjesec, pak, doveden u vezu s trbušnom plesačicom iz Maroka, Karimom El Mahroug (18), koja je također gostovala na njegovoj zabavi. Poslije je pričala o 'bunga bunga after partiju', referirajući na izvjesnu seksi igricu nakon večere.

Samo nekoliko dana poslije, još jedna njegova 'pratilja', Nadia Macri (28), kazala je da joj je u dva navrata plaćeno 10 tisuća eura za seks s Berlusconijem, što on poriče.

Barbara Berlusconi otvorila je dušu u talijanskom izdanju magazina Vanity Fair.
'Imam najveće poštovanje prema ocu i njegovim uspjesima u svijetu biznisa i politike, ali uzimam si pravo za moralni sud o njegovom privatnom životu. Spomenute epizode (seks skandali) stvorile su kod mene neopisivo ogorčenje. Teško za njih mogu naći odgovore. Jasno je da se ne slažem s izvjesnim načinom ponašanja, ali trudim se da mu i dalje vjerujem. Iako se ponekad ne slažem s njegovim pogledima na svijet i političkim potezima, nisam loša kći. Nakon svega, svog oca ne volim ništa manje', ispričala je, dodajući da se ne slaže da mu njegove slabosti nisu naštetile u privatnom životu i karijeri:

'Odgovorno tvrdim da Silvio Berlusconi ne zaslužuje toliko loš tretman kakav ponekad ima. Na kraju, učinio je mnogo za svoju zemlju, bez zadrške, s ponosom i strašću. Mnogo toga moglo se izbjeći da nije zanemario činjenicu da smo, zapravo, svi ranjivi. A određeni obrasci ponašanja čine stvari još krhkijima. Bila bi sramota da njegova iznimna politička karijera bude upamćena samo po mrljama.'

Na pitanje što misli o usporedbi njezina oca s pop zvijezdom, Barbara Berlusconi se zgrozila:
'To je u najmanju ruku neukusno. On je populist koji govori jezikom naroda, tako mu ulazi u dušu, srce i um. Oduvijek je spontanošću osvajao simpatije. Uvjerena sam da će kritike bez podloge na kraju doći na svoje'.

Barbara Berlusconi, inače najstarija od njegovo troje djece iz drugog braka s Veronicom Lario (52), također je zanijekala da su ona i njezina sestra Eleonora (24) te brat Luigi (22) u svađi oko budućnosti Berlusconijeva poslovnog carstva.
Po nekim izvorima, Silvijeva sad već bivša žena Veronica Lario traži veliki udio njegove tvrtke Fininvest, kao dio otpremnine, i jako je ljuta što dvoje djece iz njegova prvog braka dobivaju veći dio kolača.
'Nikada nismo raspravljali o očevoj imovini i ulogama koje bismo tu trebali imati niti smo se miješali u odnos svojih roditelja jer to je njihova intimna stvar', odrješita je Barbara Berlusconi.

Ovo nije prvi intervju koji je dala Vanity Faireu. U jednome od prethodnih kazala je nešto na što je sad podsjećaju talijanski mediji: 'Političari moraju biti zaštitnici i savršeni predstavnici ljudskih vrijednosti'.