ZELENA GRADNJA

Avenue Mall Osijek osvojio prestižnu nagradu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.05.2012 21:28
  • Objavljeno 23.05.2012 u 15:48
AVENUE MALL OSIJEK SIMULACIJA

AVENUE MALL OSIJEK SIMULACIJA

Izvor: tportal.hr / Autor: GORAN FLAUDER

Tvrtka GTC Hrvatska za projekt Avenue Mall Osijek u Bukureštu je osvojila prestižnu nagradu u kategoriji 'Green Building Awards' u sklopu sedme po redu dodjele nagrada na području nekretnina za jugoistočnu Europu, Europaproperty SEE Real Estate Awards

Ova dodjela okupila je na jednom mjestu najistaknutije tvrtke i stručnjake iz Rumunjske, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Moldavije i Albanije.

Odluku o nagradi donio je nezavisni žiri sastavljen od profesionalaca iz područja nekretnina koji su ocjenjivali projekte prema sljedećim kriterijima: kvaliteta dizajna, kvaliteta materijala i procesa gradnje, zaštita okoliša, dostupnost, lokacija, komercijalni uspjeh i održivost projekta.

'Istinski vjerujem u potencijal zelene gradnje te vidim to kao jedini izbor za budućnost sektora nekretnina. Kao jedan od osnivača i član uprave Green Building vijeća Hrvatske posvećujem dosta vremena za podizanje svijesti o važnosti zelene gradnje. GTC grupa prepoznala je njenu vrijednost te je vrlo predana ozelenjivanju svojeg postojećeg portfelja i razvoju novih načina gradnje. Iznimno sam sretan da je Europaproperty ovo prepoznala, nagradivši nas za zelenu gradnju za projekt Avenue Mall Osijek', komentirao je direktor tvrtke GTC Hrvatska, Arn Willems.

Avenue Mall Osijek - modernog dizajna i arhitekture, izgradnje vođene humanističkim pristupom, centar je koji prati najviše europske standarde održivog razvoja i predstavlja katalizator razvoja novog centra grada Osijeka.

Projektiran je tako da koristi suvremene energetske sustave koje vode brigu o očuvanju okoliša i to od toplinskih sustava, osvjetljenja do racionalnog pristupa korištenju vode te se očekuje da prištedi 2,139 MWh godišnje, odnosno ispusti manje od 661 tone CO2 u usporedbi s istovjetnim trgovačkim centrima, što je u skladu sa smjernicama i prioritetima koje njeguje EBRD na području razvoja takvih projekata. To je drugi je GTC-ov šoping-centar u Hrvatskoj poslije Avenue Malla u Zagrebu. Do sada, GTC je izgradio 60 tisuća m2 neto površine komercijalnih nekretnina i posjeduje impresivan portfelj od tri milijuna m2 komercijalnih i stambenih nekretnina u različitim fazama izgradnje. Trenutačno, GTC radi na velikom broju projekata diljem Poljske, Mađarske, Češke, Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Slovačke i Ukrajine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi