ŠUŠKA SE, ŠUŠKA

Audi preuzima Ducati

13.03.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Zadatak nabrajanja svih brendova koji su se našli pod kapom koncerna Volkswagen iz godine u godinu postaje sve teži. Prinova u liniji, ipak, umjesto dva, mogla bi imati tek jedan par kotača

Britanski automobilski Magazin Car piše kako je Audi usred pregovora s renomiranim talijanskim proizvođačem motocikala Ducatijem. Javna je tajna da Ducati grca u dugovima koji iznose čak 800 milijuna eura te da ga vlasnik, investicijska tvrtka Performance Motorcycles Spa, pokušava prodati već neko vrijeme.

Nakon što je Daimler nedavno ušao u marketinško partnerstvo s tvrtkom iz Bolonje, nagađalo se kako će Ducati završiti pod Mercedesovom značkom, no prema posljednjim izvještajima prvenstvo kupnje ima Audi.

Proizvođač s logom četiri prstena navodno je spreman platiti između 50 i 100 milijuna eura za Ducati te preuzeti dugove talijanske kompanije, sve kako bi mrskoj konkurenciji iz Münchena mogli parirati i na dvokotačnom terenu.

U Audiju imaju vremena do sredine travnja za odluku, a koliko ova priča drži vodu, najvjerojatnije ćemo saznati i prije tog datuma.