SAMO ZA DOKAZ

Audi će proizvesti hibridni Q5 premda se ne isplati

14.01.2009 u 11:54

Bionic
Reading

Audijev izvještaj o nadolazećim modelima i njihovim premijerama koji je nedavno procurio u javnost službeno uvođenje prvog Audijevog hibrida Q5 u prodaju najavljivao je za veljaču iduće godine

U međuvremenu, od proizvođača s četiri prstena stigla su nagađanja o odbacivanju o projekta, da bi se netom prije salona u Detroitu hibridni Q5 ponovno našao na proizvodnom meniju. O budućnosti prvog ingolstadtskog hibridnog automobila s Audijevim direktorom za razvoj pogonskih sustava Wolfgang Hatzom razgovarali su novinar Autoweeka.

Hatz smatra da je hibridni automobil u Audijevoj postavi nužan zbog kompetitivnosti. 'Kad usporedite troškove razvoja hibridnog modela i razvoj drugih tehnologija, poput dizelskih sustava, dizelaši se pokazuju kao mnogo isplativiji', rekao je Hatz, nadodajući da 'Audi mora proizvesti hibridni automobil kako bi potrošačima pokazao da je za to sposoban'.

Inicijalno je prvi Audijev hibridni model trebao biti SUV Q7, no financijska kriza uzrokovala je pomak potrošača prema kompaktnijim i štedljivijim, manjim automobilima.