ACQUA FOR LIFE

Armanijev humanitarni projekt polučio izvrsne rezultate

21.07.2011 u 13:00

Bionic
Reading

Od 01.ožujka do 31.svibnja 2011., Giorgio Armani se angažirao u promicanju problema pristupa pitkoj vodi. U suradnji sa organizacijom Green Cross International pomogao je podizanju razine svijesti ovog važnog pitanja

Kroz svoja dva mirisa Acqua di Gio i Acqua di Gioia, mirisa povezanih s vodom, Giorgio Armani je pomogao uspostaviti sveobuhvatnu mrežu potpore za ovaj projekt, s posebnim naglaskom na Internet kroz korištenje inovativnih Facebook aplikacija. Svaka prodana bočica mirisa generirala je donaciju od 100 litara pitke vode. Osim toga, jedinstveni kod na svakoj kutiji parfema omogućio je dvostruku donaciju stvaranjem vlastite Acqua for Life zajednice na Facebook Acqua for Life fan stranici. Zatim, svakim novim članom koji se pridružio zajednici, nastala je nova donacija od 10 litara vode, a svakim 'lajkom' i/ili 'komentarom' u zajednici, donirala se 1 litra vode. Cilj projekta je bio stvoriti ekvivalent od 40 milijuna litara pitke vode za zajednice u Gani.

Acqua for Life Challenge 2011 već koristi 10 zajednica, sve se nalazi u istočnoj regiji Gane
Konačni rezultati:
43.314,986 litara ukupno prikupljene pitke vode
3.003.786 litara prikupljenih putem Interneta
5.331 litara sakupljenih preko Facebook zajednica
19.092 postova
408.756 'komentara'
2.303,568 'lajkova'

Izvrsni rezultati će nam omogućiti da se pomogne ukupno 16 zajednica. Acqua for Life Challenge 2011 već koristi 10 zajednica, sve se nalazi u istočnoj regiji Gane. Preostalih 6 zajednica kojima će se pomoći nalaze se u području na drugoj strani rijeke Volta u regiji Volta. Ukupno oko 27.000 ljudi koji žive u 16 zajednica na taj će način imati pristup pitkoj vodi. Od tih 27.000 ljudi, oko 3.500 djece će imati osiguran pristup pitkoj vodi u svom školskom okruženju, gdje će im se pružiti opskrba vodom tijekom cijelog dana. Također, 200 profesora će imati koristi od novih postrojenja i uživati dodatno vrijeme raspoloživo za školovanje i porast broja djece koja će pohađati škole.

U prosjeku, afričke i azijske žene hodaju oko 6 kilometara na dan da bi došle po vodu. U zajednicama u Gani kojima se pomoglo kroz Aqua for Life projekt, žene su za isto trošile 2 do 3 sata dnevno. Djeca, osobito djevojčice, puno pridonose dnevnim zadacima i pomažu svojim majkama kako bi donijele vodu za njihova kućanstva. To je dragocjeno vrijeme koje ne provode u školama, u polju ili na razvojnim aktivnostima.

Acqua for Life Challenge 2011 će omogućiti izgradnju vodoopskrbnog sustava u korist 16 zajednica. Svaka je opremljena bušotinama i ručno okopanim sustavima, a škole su opremljene kišnicama osposobljenima za osiguranje pitke vode za djecu u obrazovnom okruženju. Bušotine i ručno okopani sustavi se naširoko koriste u zemljama u razvoju. Oni predstavljaju učinkovitu i jednostavnu tehnologiju kako bi osigurali vodu za ruralne sredine, a ovaj ekonomičan način se pokazao i kao vrijedan resurs u vrijeme suše ili katastrofe.