UKRALI MU HLAČE

Armani optužio D&G za krađu

20.01.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Modni veteran Giorgio Armani optužio je talijanski modni duo Dolce&Gabbana da su mu ukrali dizajn muških hlača

Sporni dizajn prikazan na reviji D&G u Milanu

Armani je sporne hlače prikazao još prošle godine u sklopu muške kolekcije, a svoj je dizajn primijetio u novoj kolekciji muške odjeće koju potpisuju Domenico Dolce i Stefano Gabbana, prikazanoj prošle subote na reviji u Milanu.

'Sad me kopiraju, a sutra će naučiti', prokomentirao je Armani za talijanske medije, a njegov asistent Leo dell'Orco je dodao da je riječ o čak 16 modela kopiranih hlača koje su D&G pokazali na reviji.

Hlače su zaista na prvi pogled vrlo slične, razlikuju se tek u materijalu, Armanijeve su sjajne, dok su hlače Dolce&Gabbana mat i napravljene su od nešto debljeg materijala. Osim na hlače, D&G su sporni dizajn primijenili i na sakoe.

'Armanijev stil nam nikada nije bio izvor inspiracije, a njegove revije smo prestali gledati već odavno', uvrijeđeno su zaključili Domenico i Stefano nakon što ih je Armani prozvao zbog subotnje revije muške kolekcije za jesen/zimu 2009/10. na kojoj su predstavili sporni dizajn.

'Picasso je davno rekao: 'Kopirati sam sebe je daleko opasnije nego kopirati druge. To vodi u sterilnost'', dodao je još dvojac.

Sukob dizajnerskih veličina ipak nije izmakao kontroli i završio na sudu, već je nakon međusobnih prozivki preko medija prešutno uguran pod tepih.