TEŠKA VREMENA

Anna Wintour žali mlade dizajnere

23.09.2009 u 12:51

Bionic
Reading

Slavna urednica američkog izdanja kultnog modnog časopisa Vogue iskreno suosjeća s mladim nadama dizajna jer smatra da su ovo jako nepovoljna vremena za početak karijere

Današnje vrijeme nije nimalo povoljno za mlade dizajnere koji tek započinju karijeru, ocijenila je utjecajna urednica Voguea Anna Wintour. Tržište je prezasićeno, mladih dizajnera je jako puno, a među njima je i mnogo impresivnih talenata.

'Ovo nije pravo vrijeme za početak karijere, osim u slučaju da je riječ o mladim dizajnerima koji su zaista posebni i predani u svom poslu te se ne boje mukotrpnog rada', smatra Wintour.

'Talent je, naravno, izuzetno važan. No isto je tako važno je da je to osoba s jakim karakterom, ali je spremna i slušati. Dizajner treba brusiti svoj talent i učiti zanat barem pet do deset godina. Ponekad se zaista može dogoditi da netko postane zvijezda preko noći, ali to je izuzetno rijetko. Nepoznavanje posla i naivnost s kojom neki od mladih dizajnera pristupaju modi zna biti osvježavajuća, ali takvi vrlo često ne uspiju. Ako niste netko poput Marca Jacobsa, trebali biste dugo i dobro razmisliti', zaključila je Wintour, slavna urednica Voguea čije mišljenje se vrlo cijeni u modnom svijetu.