KAO MODNA DIZAJNERICA

Angelina Jolie debitirala na dodjeli Oscara u posve novoj ulozi

11.03.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara Angelina Jolie zamijenila je svoju uobičajenu ulogu glamurozne glumice u očaravajućoj večernjoj kreaciji na crvenom tepihu te se okušala u posve novom području

Atelier Jolie, iza kojeg stoji proslavljena glumica, redateljica i humanitarka, za ovogodišnju dodjelu osmislio je haljinu za spisateljicu, umjetnicu, motivacijsku govornicu i aktivisticu Suleiku Jaouad, koja se pojavljuje u dokumentarnom filmu 'American Symphony'.

Suleika i njezin suprug Jon Batiste, čija je pjesma 'It Never Went Away' nominirana za Oscara, ponosno su pozirali na crvenom tepihu, a mnogi su bili zadivljeni zanimljivom haljinom ove rođene Njujorčanke.

Jaouad je nosila haljinu rađenu po mjeri i to s potpisom Ateliera Jolie, koji je pokrenula Angelina Jolie, a riječ je o divnoj kreaciji raskošnog sjaja.

Kako je objavio Vogue, Jolie je surađivala s američkim slikarom i kiparom Chazom Guestom na kreaciji koja ima suknju visokog struka i dramatičan šlep s ručno crtanim motivom.

'Chaz i ja se godinama poznajemo i znala sam da će on ovome pristupiti s predanošću', rekla je Jolie, objašnjavajući da je 'željela izgled inspiriran Suleikinom kreativnošću i njezinom ljubavi. Ona je i slikarica, pa je bilo posve logično iskoristiti njezinu haljinu kao platno', rekla je Jolie, dodajući kako ilustracija prikazuje Batistea kako dirigira orkestrom, a slika je postignuta japanskom tehnikom koja se zove sumi-e.

  • +74
Oskarovska zabava Vanity Faira Izvor: Profimedia / Autor: DOUG PETERS / PA IMAGES / PROFIMEDIA

Održivost je dakako i ovoga puta bila u središtu ove modne kreacije s potpisom brenda Angeline Jolie, koji je u prosincu službeno otvorio svoju prvu fizičku trgovinu, pa je posve logično da će glumica nastaviti u tom smjeru. Usprkos tome što je nedavno izjavila da je iscrpljena Hollywoodom, debitiranje njezinog dizajna na dodjeli Oscara nesumnjivo je iznimno velika stvar za svestranu filmsku zvijezdu.

  • +38
Crveni tepih 96. dodjele Oscara Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.COM / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Inače, Jaouad je glavna junakinja zapaženog dokumentarnog filma 'American Symphony', redatelja Matthewa Heinemana, o njezinoj borbi s rakom koji joj se vratio dok njezin suprug Jon Batiste sklada svoju prvu simfoniju.