CAREY MULLIGAN

Ova bezvremenska haljina iz 50-ih najbolji je dokaz da je elegancija uvijek in

11.03.2024 u 09:33

Bionic
Reading

Carey Mulligan, britanska glumica koja je dobila bezbroj pohvala za svoju ulogu supruge Leonarda Bernsteina, Felicije Montealegre Bernstein, u 'Maestru', bila je oličenje klasične elegancije koja nikad ne izlazi iz mode na dodjeli ovogodišnje nagrade Oscar u LA-ju

Balenciagina haljina nastala je 50-ih te je savršen hommage njezinom filmskom liku, a koji je, slažu se svi, nevjerojatno dobro interpretirala.

'Mislim da mi je to najdraža haljina koju sam nosila', rekla je nekoliko dana uoči dodjele najprestižnijih filmskih nagrada proslavljena Britanka, piše Vogue. Riječ je o očaravajućoj kreaciji posve prikladnoj holivudskom glamuru, a nastala je prema arhivskim skicama kuće Balenciaga, koje datiraju iz davne 1951. godine.

Francuska modna kuća rekreirala je dizajn za 96. dodjelu Oscara, a Mulligan je bila nominirana za najbolju glumicu, no u toj kategoriji slavila je Emma Stone.

  • +74
Oskarovska zabava Vanity Faira Izvor: Profimedia / Autor: DOUG PETERS / PA IMAGES / PROFIMEDIA

Haljina bez naramenica, stegnuta u struku i s dramatičnim šlepom od bijelog tila, savršen je izbor za Mulligan, zbog čega je zaslužila titulu jedne od najbolje odjevenih na crvenom tepihu ovogodišnje dodjele Oscara.

'To je nevjerojatan dizajn - tako je klasičan, ali djeluje stvarno moderno. Pruža divan osjećaj, a kad je nosite, nimalo ne steže, što znači da neću sjediti tamo i zadržavati dah tri sata', rekla je Mulligan.

  • +38
Crveni tepih 96. dodjele Oscara Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.COM / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Osim što je usklađena s osobnim stilom slavne glumice, ova bezvremenska haljina također potječe iz iste godine u kojoj su se Felicia i Leonard Bernstein vjenčali, što je čini posve prikladnom za njezin filmski lik.

'Andrew Mukamal, moj stilist, pronašao je tu haljinu i pokazao je modnoj kući Balenciaga. Bili smo svi toliko oduševljeni da smo to htjeli učiniti', objasnila je Mulligan, dodajući da je ovo prvi put da je Balenciaga preradila look iz svoje arhive za crveni tepih.

Glumica je također nosila vintage rekreacije kuća Schiaparelli i Dior na Zlatnim globusima i BAFTA-i, opisujući da je 'velika privilegija' raditi s takvim brendovima.

Za večer dodjele Oscara, Mulligan je dodatni glamur i vibru starog Hollywooda postigla uz pomoć crnih opernih rukavica i Boucheronovim draguljima, za elegantni bob bila je zaslužna Jenny Cho dok je vizažistica Nini Park osmislila nenametljiv i prozračan večernji make up.