OTVORILA SRCE

Ana Ugarković progovorila o svojim problemima

01.12.2012 u 21:21

Bionic
Reading

Ana Ugarković otvoreno je progovorila o svojoj unutarnjoj drami gostujući kod Daniele Trbović

Ana Ugarković je u četvrtak kod Daniele ispričala kako je prve znakove depresije primijetila u 20-ima, a prije šest godina stanje je postalo ozbiljno. Prvo se obratila prijateljicama, a onda i psihoterapeutu, objavio je 24 sata
 
'Često sam se pitala u čemu je problem sa mnom. Sve je divno, krasno, radim posao koji volim... Nekako sam se osjećala kao lažnjak', rekla je Ana o borbi s depresijom gostujući u '8. katu' Daniele Trbović

Došla je u emisiju na nagovor dečka Igora Jelića. I on je, kaže, u prošlosti bolovao od depresije i smatrao je da će njezina priča pomoći ljudima.

'I meni i njemu to je pozitivno iskustvo. Puno smo radili na sebi, pročistili se. Sad smo manje podložni vanjskim utjecajima. Prihvatila sam sebe i to što radim, malo me stvari može uzdrmati onako kako bi me prije uzdrmale. Treba se boriti, nije lako, kod mene je to bio proces koji je trajao nekoliko godina, ali isplati se', priznala je 39-godišnja Ana.

O borbi s depresijom pričala je i za Večernjakov Ekran još 2009.

Rekla je da se u tom razdoblju zaljubila, no na savjet liječnice nije ušla u vezu.

'Iz mog iskustva nije dobro u toj fazi ulaziti u ljubavne odnose, barem dok se ne postaviš, jer se privlače slične osobe koje su na pola puta, a to ne može dobro završiti. Sad mi je jasno da je doktorica bila u pravu, jer zbog te sam osobe bila sretna, kao, sve je bilo super, a zapravo bi me to samo skrenulo s puta oporavka', rekla je i opisala najteže trenutke.
 
Ana je rekla da nije imala ni volje za životom.

'Nikad nisam pokušala samoubojstvo, no zbilja nije bilo ničega u mojoj budućnosti što bi me moglo izvući i to je bila faza na mentalnoj razini blizu želje za smrću', kazala je.

Njezinu iskrenost pohvalila je voditeljica Trbović.

'O problemima se rijetko otvoreno razgovara, osobito ako je riječ o depresiji i drugim psihičkim bolestima. Još su te teme stigmatizirane, zato mi je drago da je urednica Silvana Menđušić pripremila za '8. kat' ovakvu temu', rekla je Daniela.